Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | TEMA | Cili është pozicioni ligjor i emigrantëve 10 vjetë të paligjshëm?

Cili është pozicioni ligjor i emigrantëve 10 vjetë të paligjshëm?

Font size: Decrease font Enlarge font
image Cili është pozicioni ligjor i emigrantëve 10 vjetë të paligjshëm?

Cili është pozicioni ligjor i emigrantëve 10 vjetë të paligjshëm?

A keni ndonjë rrugë zyrtare në dispozicion sipas ligjit të imigracionit në Mbretërinë e Bashkuar për të rregulluar statusin tuaj të imigracionit?

 

Nëse jeni shtetas jo-BE që jetoni në MB pa leje të vlefshme për të hyrë ose mbetur, do të klasifikoheni si një emigrant ilegal. Ju mund të keni hyrë në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të ligjshme, ose për një vizitë të shkurtër për punë, studim ose për të vizituar familjen, dhe më pas u larguat pasi leja juaj për të qenë në MB kishte skaduar. Apo ndoshta keni shkelur kushtet e vizës tuaj dhe si rezultat pushimi juaj është shkurtuar. Ose mund të keni hyrë në Britani të Madhe duke kërkuar azil, por nëse kërkesa ose ankesa juaj u refuzua. Cilado qoftë arsyeja, nëse jeni aktualisht në MB në mënyrë të paligjshme, jeni në rrezik deportimi.

Përderisa amnistia e emigracionit të paligjshëm mbetet temë e debatit të përgjithshëm, duket një perspektivë e largët nën qeverinë aktuale dhe mandatin e saj për të reduktuar ndjeshëm emigracionin neto.

Siç qëndron ligji, një emigrant 10 vjeçar i paligjshëm do të mbetet i paligjshëm nëse ata nuk mund të konstatojnë një mënyrë për të rregulluar ligjërisht statusin e tyre në Britani të Madhe. E drejta ligjore për të hyrë dhe për të qëndruar në MB mund të merret vetëm përmes një aplikimi zyrtar në Home Office dhe do të varet nga rrethanat tuaja individuale.

Rregullimi i statusit tuaj të imigracionit si një imigrant ilegal 10 vjeçar

Nëse keni jetuar në mënyrë të paligjshme në Mbretërinë e Bashkuar, mund të jeni në gjendje të rregulloni statusin tuaj duke aplikuar tek Sekretari i Shtetit për të dhënë një periudhë pushimi diskrecionale jashtë Rregullave të Emigracionit.

Një nga aplikimet më të zakonshme për leje diskreteështë ajo ku mund të tregoni lidhje të forta dhe familje në Mbretërinë e Bashkuar dhe ku deportimi do të ndikojë në të drejtat tuaja njerëzore. Në këto rrethana, ju mund të jeni në gjendje të aplikoni për të rregulluar statusin tuaj të emigracionit sipas nenit 8 të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut (KEDNJ).

Neni 8 i KEDNJ-së përfshin të drejtën për respektimin e jetës familjare dhe private dhe mund të ofrojë një gamë të rrugëve të ndryshme për marrjen e lejes për të qëndruar. Ju mund të bëni një aplikim zyrtar të Nenit 8 në Zyrën e Brendshme të Mbretërisë së Bashkuar. Çdo aplikim do të konsiderohet rast pas rasti, duke marrë parasysh rrethanat tuaja individuale.

Do të jetë e rëndësishme që çdo rast që paraqitni për leje diskrete është i saktë dhe gjithëpërfshirës, ​​duke evidentuar, për shembull, një jetë familjare të vendosur, një qëndrim të gjatë në Mbretërinë e Bashkuar dhe një regjistër të pastër kriminal.

Nëse jepet leja e lejuar, fiton të drejtën për të jetuar dhe punuar në MB.

Baza për aplikimin e Nenit 8 si një imigrant ilegal 10 vjeçar

Aplikimi për leje për të qëndruar në MB në bazë të jetës familjare ose private shpesh është referuar si 'partneri, prindi ose jeta private e jetës' (Shtojca FM Seksioni 1). Në këtë mënyrë ju mund të merrni të drejtën për të aplikuar për zgjidhje 10 vjet pas lëshimit të lejes së parë.

Rruga partnere është potencialisht e disponueshme për ata që janë në Britani të Madhe si partnere e dikujt që është britanik ose është vendosur në Mbretërinë e Bashkuar, ose është në Mbretërinë e Bashkuar me leje të kufizuar si refugjat ose ka dhënë mbrojtje humanitare. Një partner përfshin bashkëshortin, partnerin civil, të fejuarin (e) ose partnerin e propozuar civil, ose që ka jetuar së bashku me aplikantin në një marrëdhënie të ngjashme me një martesë ose partneritet civil për të paktën 2 vjet përpara datës së aplikimit.

Rruga mëmë siguron një bazë në të cilën leja për të qëndruar mund t'i jepet një prindi i cili ka përgjegjësinë e vetme ose të drejtpërdrejtë aksesin tek një fëmijë që jeton në MB. Këtu fëmija duhet të jetë ose një qytetar britanik, ose ka jetuar në MB në mënyrë të vazhdueshme për 7 vjet menjëherë para datës së aplikimit dhe nuk do të ishte e arsyeshme të pritet që fëmija të largohet. Ku përfshihen fëmijët, do të shqyrtohen interesat më të mira të fëmijës, të cilat nuk duhet të ndikohen përgjithësisht nga sjellja ose historia e emigrimit të prindërve.

Rruga e jetesës private gjithashtu mund të jetë e disponueshme për ju nëse keni jetuar në MB për një periudhë të konsiderueshme kohore, në veçanti:

ju keni jetuar vazhdimisht në MB për të paktën 20 vjet.

jeni nën moshën 18 vjeç dhe keni jetuar vazhdimisht në Britani të Madhe për të paktën 7 vjet dhe nuk do të ishte e arsyeshme të prisni që të largoheni nga Britania e Madhe.

ju jeni të moshës 18-25 vjeç dhe keni kaluar të paktën gjysmën e jetës suaj duke jetuar vazhdimisht në MB.

jeni 18 vjeç ose më lart, keni jetuar vazhdimisht në Britani të Madhe për më pak se 20 vjet, por do të keni pengesa shumë të rëndësishme për integrimin tuaj në vendin në të cilin do të duhet të shkoni nëse kërkohet të largoheni nga Britania e Madhe.

Kriteret e ndryshme për përshtatshmërinë dhe përshtatshmërinë zbatohen për çdo rrugë, me kërkesa të rrepta që peshojnë kundër një aplikimi të suksesshëm, ku një aplikant ka jetuar në MB në mënyrë të paligjshme për periudha të zgjatura kohore. Megjithatë, nëse ka dëshmi për rrethana të jashtëzakonshme që do të bënin refuzimin e një shkelje të nenit 8 sepse do të rezultonte në pasoja të pajustifikueshme të ashpra për aplikantin ose familjen e tyre, atëherë leja për të mbetur ende mund të jetë grant.

d. Zyra Kombëtare do të marrë parasysh rrethanat rreth hyrjes dhe qëndrimit në Britani të Madhe, si dhe përqindjen e kohës që ata kanë qenë në MB ligjërisht në krahasim me ilegalisht. Nëse aplikimi juaj është i suksesshëm, ju do të lejohet leja e kufizuar për 30 muaj. Ju mund të aplikoni për të zgjatur këtë periudhë të pushimit kur ajo do të skadojë. Pasi të kesh shpenzuar gjithsej 10 vjet në leje të kufizuar, atëherë mund të aplikosh për leje të pacaktuar për të qëndruar. 

Lejimi i Mbretërisë së Bashkuar si një emigrant 10 vjeçar i paligjshëm

Nëse jeni duke jetuar në mënyrë të paligjshme në MB si një emigrant ilegal 10 vjet ju mund të ndaleni nga Home Office dhe më pas të deportoheni. Nëse zgjedhni të ktheheni vullnetarisht në vendin tuaj, ju mund të merrni ndihmë për të rregulluar dhe paguar udhëtimin tuaj. Kjo njihet si kthim vullnetar i asistuar. Nëse vendosni të largoheni vullnetarisht, ju mund të aplikoni për t'u kthyer në MB midis 1 dhe 5 vjetëve në varësi të rrethanave tuaja. Nëse jeni deportuar, do t'ju ndalojnë të ktheheni në Britani të Madhe për 10 vjet. Nëse jeni duke u përballur me dëbimin, duhet menjëherë të kërkoni këshilla ligjore. 

Këshillohuni për mundësitë tuaja

Pjesa ligjore për emigrantët e paligjshëm dhjetë vjet është jashtëzakonisht komplekse, si në Rregullat e Emigracionit ashtu edhe në diskrecionin e Sekretarit të Shtetit. Nëse doni të rregulloni statusin tuaj të imigracionit në Mbretërinë e Bashkuar, veçanërisht si një emigrant ilegal 10 vjeçar, merr këshilla ligjore të specializuara për të shqyrtuar të gjitha opsionet që janë në dispozicion për ju.

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1