Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | TEMA | AMNISTIA PËR EMIGRANTËT E PALIGJSHËM QË KANË QENË NË MB PËR 10 VJET

AMNISTIA PËR EMIGRANTËT E PALIGJSHËM QË KANË QENË NË MB PËR 10 VJET

Font size: Decrease font Enlarge font
image AMNISTIA PËR EMIGRANTËT E PALIGJSHËM QË KANË QENË NË MB PËR 10 VJET

AMNISTIA PËR EMIGRANTËT E PALIGJSHËM QË KANË QENË NË MB PËR 10 VJET

 

Ky peticion bën thirrje për emigrantë të paligjshëm që kanë qenë në MB për 10 vjet ose më shumë për t’u dhënë amnisti dhe të drejtën ligjore për të qëndruar në MB.

 

Peticioni i organizuar nga Steve Parker thotw se vetwm në 100,000 nënshkrime, ky peticion do të shqyrtohet për debat në Parlament. Deri tani janw realizuar 44,748 nënshkrime. Nw disa komunikime me letra thuhet se “Qeveria u përgjigj”. Kjo përgjigje është dhënë më 6 qershor 2018. Pwrgjigjja wshtw si mw poshtw, sipas Home Office: “Nuk ka plane për të dhënë amnisti për migrantët e paligjshëm. Politikat tona të imigracionit bazohen në parimet e drejtësisë ndaj migrantëve të ligjshëm dhe nuk i shpërblejnë ata që nuk respektojnë Rregullat”.

Lexoni përgjigjen në mënyrë të plotë:

Qeveria nuk beson se futja e një amnisti të plotë për emigrantët e paligjshëm që dëshirojnë të rregullojnë statusin e imigracionit do të ishte qasja e drejtë. Ajo do të shpërblejë paligjshmërinë, do të dëmtojë Rregullat e Emigracionit për të aplikuar për leje për të hyrë ose për të qëndruar, të cilat Parlamenti ka miratuar dhe do të ishte i padrejtë për ata emigrantë që vijnë legalisht në MB dhe të respektojnë kushtet e emigracionit. Ajo gjithashtu mund të inkurajojë më shumë migrantë që të përpiqen të hyjnë ose të qëndrojnë në vend ilegalisht me shpresën se do të trajtohen në mënyrë të ngjashme. Ky rrezik shtesë për të inkurajuar migrimin e mëtejshëm të paligjshëm mund të rrezikojë individët dhe familjet e tyre duke i vendosur ato në duart e trafikantëve të paskrupullt.

Rregullat e Imigracionit janë dizajnuar të jenë të drejta dhe t'i trajtojnë njerëzit me respekt dhe dinjitet, por edhe të vendosur me ata që nuk i përmbahen Rregullores dhe që sigurojnë që njerëzit të vijnë në Britani të Madhe për arsye të drejta - të punojnë shumë dhe të kontribuojnë në punën tonë ekonomisë dhe shoqërisë.

Është e rëndësishme që të bëjmë dallimin midis atyre që janë këtu ligjërisht dhe atyre që janë këtu në mënyrë të paligjshme. Ne i njohim pasojat shkatërruese që migracioni i paligjshëm mund të ketë tek individët që bëhen të ekspozuar ndaj shfrytëzimit. Ne jemi të përkushtuar për të trajtuar grupet e krimit të organizuar që përfitojnë nga migracioni ilegal dhe për mbrojtjen e atyre që janë në rrezik të shfrytëzimit.

Ka rrugë të disponueshme për individët të cilët besojnë se kanë të drejtë të qëndrojnë në MB në bazë të jetës familjare ose private, ose baza të tjera të të drejtave të njeriut. Ata që duan të mund të aplikojnë sipas Rregullave të Emigracionit dhe çdo aplikim konsiderohet rast pas rasti, duke marrë parasysh rrethanat individuale.

Është e rëndësishme që të ketë stimuj të qartë për të përmbushur Rregullat e Imigracionit. Kjo do të thotë, për shembull, që jeta private e themeluar këtu, ndërsa një person është në MB në mënyrë të paligjshme ose ndërsa statusi i tyre i imigracionit është i pasigurt, duhet t'u jepet pak peshë. Detajet e plota mund të gjenden në GOV.UK duke kërkuar për Shtojcën FM 1.0b Jeta Familjare (si Partner ose Prind) dhe Jeta Private: Udhëtime 10-vjeçare këtu: www.homeoffice.gov.uk. Balancimi i të drejtës individuale për respektimin e jetës private ose familjare me interes publik për të mbrojtur mirëqenien ekonomike të Mbretërisë së Bashkuar duke kontrolluar imigracionin është një objektiv legjitim.

Në të njëjtën kohë, ne i njohim disa njerëz që mbërritën në Mbretërinë e Bashkuar shumë vite më parë dhe nuk kanë dokumente që konfirmojnë statusin e imigracionit. Ata janë përballur me vështirësi në vërtetimin e të drejtës së tyre për punë, për të marrë me qira pronën dhe për të përfituar përfitime dhe shërbime për të cilat kanë të drejtë. Qeveria ka kërkuar falje për njerëzit në këtë pozitë dhe ka bërë një angazhim për t'i ndihmuar ata të marrin dokumentet që u nevojiten.

Më 16 prill, një grup pune u krijua për të bërë marrëveshje të menjëhershme për të ndihmuar ata që kishin nevojë për të. Kjo përfshinte krijimin e një linje ndihme për të kontaktuar me Home Office.

Më 24 maj, sekretari i ministrisë njoftoi skemën e Windrush për ta bërë më të lehtë për njerëzit që të kenë mbështetjen që ata kanë nevojë. Ata që aplikojnë në këtë Skemë do të përfitojnë nga shërbimet e Taskforce që do të ndihmojnë njerëzit të lundrojnë në sistemin e emigracionit dhe do të vazhdojnë të marrin një qasje simpatike dhe proaktive kur zgjidhin aplikimet. 

(Home Office) 

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1