Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | TEMA | Skema e re e vizave mirëpret sipërmarrësit në Britani të Madhe

Skema e re e vizave mirëpret sipërmarrësit në Britani të Madhe

Font size: Decrease font Enlarge font
image Tamana Aziz

Skema e re e vizave mirëpret sipërmarrësit në Britani të Madhe

 

Sekretari i Brendshëm, (Home Office) Sajid Javid ka njoftuar se një vizë e re “fillestare” e dizajnuar për sipërmarrësit që vijnë në Britani të Madhe do të zbatohet në pranverën e vitit 2019.

Itinerari i vizave - hartuar nga Komitetit i Këshillit të Migracionit, sektori i teknologjisë dhe palët e tjera të interesit - do të inkurajojnë sipërmarrësit të vijnë në Britani të Madhe dhe do ta bëjnë procesin e vizave më të lehtë dhe më të shpejtë për ta. Për t’u kualifikuar, aplikantët duhet të miratohen nga një sponsor ose universitet në Mbretërinë e Bashkuar.

Si rezultat, numri i vizave në dispozicion të talentëve të jashtëzakonshëm do të rritet deri në 2000 viza në vit. Këto viza do të ndahen midis aplikantëve në fushat, duke përfshirë shkencën, humanizmin, inxhinierinë, mjekësinë, teknologjinë dhe artin.

Z. Javid tha;

“... ne jemi një komb udhëheqës kur bëhet fjalë për teknologjinë dhe inovacionin, por ne duam të bëjmë më shumë për të tërhequr bizneset në MB dhe sistemi ynë i migrimit luan një rol kyç në këtë.

“Kam kënaqësinë të njoftoj një vizë të re për njerëzit që duan të fillojnë një biznes në Britani të Madhe. Kjo do të ndihmojë për të siguruar që ne të vazhdojmë të tërheqim talentin më të mirë global dhe të ruajmë pozicionin e Mbretërisë së Bashkuar si një destinacion udhëheqës botëror për inovacionin dhe sipërmarrësit”.

Ky është një hap pozitiv i ndërmarrë nga Home Office pas zbulimit që sipas shifrave të fituara nga Fushata për Shkencën dhe Inxhinierinë, u refuzuan 1.226 kërkesa për viza për Tier-2 për të punuar në Mbretërinë e Bashkuar në IT ose teknologji në mes të dhjetorit 2017 dhe marsit 2018.

Është e dukshme që nën drejtimin z. Javid, qeveria po fillon të njohë rëndësinë e garantimit që Mbretëria e Bashkuar të mbetet e arritshme për punëtorët e talentuar që dëshirojnë të punojnë në vend. Përveç këtij vizioni të ri, Z. Javid kohët e fundit zbuloi se mjekët dhe infermierët nuk do të llogariten në shumën e kufizuar brenda 20.700 aplikuesve për viza Tier-2, duke rezultuar në më shumë mundësi për sipërmarrësit për të krijuar biznese në Britani të Madhe.

Z. Javid ka kërkuar të distancojë departamentin nga politikat e zbatuara nga Theresa May gjatë kohës së saj si Sekretare e Home Office. Ai i tha parlamentit se nuk i pëlqente termi “mjedis armiqësor”, i cili shpesh është përdorur për të përshkruar Home Office, duke e quajtur atë një frazë të padobishme që “nuk përfaqëson vlerat tona si vend”.

Ndryshimet në Rregullat e Imigracionit u parashtruan para Parlamentit dhe hynë në fuqi më 6 korrik 2018.

Home Office do të njoftojë detaje të mëtejshme në kohën e duhur.

 

Autori, Tamana Aziz reprezanton individë dhe biznese, duke ndihmuar në aplikimet e emigracionit sipas ligjit të BE-së, emigracionin e biznesit nën Sistemin e Bazuar në Pikë, apelet komplekse (përfshirë dëbimin dhe çështjet e udhëzuesve të vendit) në Tribunalet e Emigracionit, Gjykatën e Lartë, Gjykatën e Apelit dhe Gjykatën Supreme .

 

Kontaktoni Tamana në 020 3114 1130 dhe tamanaa@duncanlewis.com

 

Avokatët e Emigracionit të Duncan Lewis

 

Departamenti ynë i Emigracionit renditet si një praktikë e nivelit më të lartë në Emigracionin: të drejtat e njeriut, ankesat dhe çështjet e mbingarkesës në Legal 500 2017. Si specialistë kryesorë të emigracionit ne këshillojmë për emigracionin e biznesit, të drejtën për të punuar në Mbretërinë e Bashkuar, aplikacionet për viza Tier-2, student/viza të diplomimit, viza bashkëshortore dhe viza për shtyrje qëndrimi.

Comments (1 posted):

Guri Naimit D(Dh Xhoga) on 02/08/2018 12:44:50
avatar
Na duhen dhe keto "udherrefyese" te kohes qe jetojme...
Guri Naimit D

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1