Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | TEMA | PSE NUK KA KALENDAR MARTIRËSH ?!

PSE NUK KA KALENDAR MARTIRËSH ?!

Font size: Decrease font Enlarge font
image Fritz RADOVANI

Nga Fritz RADOVANI:

 

PSE  NUK  KA  KALENDAR  MARTIRËSH ?!

1943,13 TETOR, ORA 13. 13’ BOMBARDOHET TIRANA !

■503 PERSONA HUMBIN JETEN... E VRASJET VAZHDOJNË...

■DERI KUR NË SHERBIM TË “HARRESËS”?!!

Po Atdhetarët që dhane jeten per Atdhe, sa data kanë që duhen kujtue?!

Në Shqipni..., a ka mbetë kush që i bjen nder mend per Ata ?!..

Lexoni këto data dhe Emna vetem per muejt Tetor, dhe mendoni a duhen kujtue ?!

1945

1 Tetor 1945 Dënohet Don Nikoll Kimza 10 vjet burg e punë të detyrueshme.

Tetor 1945, At Papa Pandi mbytet në tortura në Korçë. Ishte rreth 30 vjeç.

1946

10 Tetor 1946 Arrestohet Don Mark Bicaj, dënohet me 15 vjet burg, po vdes nga torturat... 11 Tetor 1946 Arrestohet në Dukagjin At Karlo Serreqi, 35 vjeç, dënohet me dënimin e burgimit të perjetëshem...Vdes në burgun e Burrelit me 4 Prill 1954.

25 Tetor 1946 Arrestohet Don Ndre Simoni...

26 Tetor 1946 Arrestohet Don Jakë Zekaj, 40 vjeç, dënohet dy vjet burg...

27 Tetor 1946 Arrestohet në Tiranë Don Shtjefen Kurti, dënohet 15 vjet burg. Mbasi u arrestue prap në 1969, se “kishte Pagzue një fëmijë”, pushkatohet me 29 Shtator 1971.

27 Tetor 1946 Arrestohet At Pjeter Mëshkalla në Tiranë, dënohet 15 vjet burg. Kur po zhvillohej “Revolucioni Kultural i 1967”, arrestohet prap dhe dënohet 10 vjet burg...

28 Tetor 1946 Arrestohet At Pashko Gjadri, dënohet me 8 vjet burg e punë të detyrueme.

28 Tetor 1946 Arrestohet At Mëhill Troshani, dënohet 8 vjet burg e punë të detyrueme.

31 Tetor 1946 Arrestohet në Korçë Papa Josif Mihali, dënohet me 5 vjet burg dhe me daten 26 Tetor 1948 kriminelët e mbysin, tue zhytë në balten e kënetës së Maliqit...

1947

22 Tetor 1947 Arrestohet At Buon Gjeçaj, dënohet me 5 vjet burg e punë të detyrueshme.

1958

20 Tetor 1958 vdes Don Matish Lisna i helmatisun.

1967

4 Tetor 1967 Arrestohet At Gegë Lumaj, dhe dënohet së dyti me 10 vjet burg...

1968

16 Tetor 1968 Kardinali polak Vojtila zgjidhet Papa i 284, me emnin Papa Gjon Pali II.

2003

11 Tetor 2003 E Lumja e Parë Shqiptare Nanë Tereza e Kalkutës (1910 – 1997)

■”HARRESA” ringjallë... Po, edhe ripersëritë historinë!

 

            Melbourne, Tetor 2017.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1