Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | STUDIME

STUDIME

image

Arti i fshehur i identitetit kulturor përtej “kuriozitetit”

Arti i fshehur i identitetit kulturor pwrtej “kuriozitetit” Dr Fatmir Terziu     Në art është ndryshe. Ndryshe nga ajo që realiteti dhe fakti mbi të cilin arti funksionon
Full story
image

P E L L A Z G Ë T, GJURMËT E TYRE NË GJUHËN SHQIPE

  P E L L A Z G Ë T, GJURMËT E TYRE NË GJUHËN SHQIPE (REFERUAR  NË SIMPOZIUMI I 5të “LASHTËSIA E SHQIPTAREVE DHE E GJUHËS ...
Full story
image

Llukara-themeli i pavarësimit të sportit të Kosovës

  Llukara-themeli i pavarësimit të sportit të Kosovës Dr Fatmir Terziu     Ashtu sikurse topi i parë në Kosovë është prurë nga një student i Grenoblit më 1919, dhe ...
Full story
image

HIMARIOTËT NË REGJIMENTIN MAQEDONO - ILIR TË MBRETËRISË SË NAPOLIT 1734 – 1861 (2)

HIMARIOTËT NË REGJIMENTIN MAQEDONO - ILIR TË MBRETËRISË SË NAPOLIT 1734 – 1861 (2) Lutfi ALIA       Historiae mesjetës dëshmon siper eksodete shumta, ashtudhe per mobilizim të albanezëve nëushtritë ...
Full story
image

Freudian and Post-Freudian Themes in Alfred Hitchcock’s Spellbound

Freudian and Post-Freudian Themes in Alfred Hitchcock’s Spellbound Dr Fatmir Terziu      1. INTRODUCTION Freudian theory of psychoanalysis has been the main source for many directors and producers who created ...
Full story
image

HIMARIOTËT NË REGJIMENTIN MAQEDONO - ILIR TË MBRETËRISË SË NAPOLIT 1734 – 1861 (1)

HIMARIOTËT NË REGJIMENTIN MAQEDONO - ILIR TË MBRETËRISË SË NAPOLIT 1734 – 1861 (1)   Nga Lutfi ALIA   Arbereshi Papàs Andrea Filia, më 12 qershor 1764, në relacionin dërguar ...
Full story
image

DHUNOHET KISHA E KLERI KATOLIK ME ARMATIME, BURGOSJE, TORTURA, PUSHKATIME, GJYQE FALLCO…

    15 NANDOR 1946,ORA 12 NË DREKË, TUE NGRANË, ARRESTOHET NGA SIGURIMI I SHTETIT KOMUNIST PROVINÇIALI AT MATI PRENNUSHI… ORA 17, ARRESTOHET DELEGATI APOSTOLIK IMZOT FRANO GJINI… ●17 ...
Full story
image

Analogjitë, mesazhet dhe forma diskurs-metaforike në poezinnë e poetit Pano Çuka

Analogjitë, mesazhet dhe forma diskurs-metaforike në poezinnë e poetit Pano Çuka (Si shkas “Kujtime që më zgjoi një këngë” (1984) e poetit në fjalë) Dr Fatmir Terziu    Pano ...
Full story
image

KRITIKA E “SHKENCËS” MALOKI-KUTELI

KRITIKA E “SHKENCËS” MALOKI-KUTELI   Dr Fatmir Terziu   Në vitin 1937, Doktori i Shkencave, Krist Maloki, botoi në revistën “Hylli i Dritës” artikullin e mjaft vlerësuar “Oriental apo Okcidental”, ...
Full story
image

Simbolika e emrave të njerëzve

Nga Petrit Malushi   Simbolika e emrave të njerëzve                  Në gjuhën shqipe, ashtu si në të gjitha gjuhët e tjera, funksioni kryesor i fjalës në aspektin morfologjik, nga ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1