Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | STUDIME | Ka ndodhur në këtë datë në Shqipëri, por nuk është treguar më parë

Ka ndodhur në këtë datë në Shqipëri, por nuk është treguar më parë

Font size: Decrease font Enlarge font
image Akivat

Ka ndodhur në këtë datë në Shqipëri, por nuk është treguar më parë

 

 

2 Shtator 1929

 

Pas një humbje prej mbi 400 vitesh, Krishtlindja është vendosur për t’u festuar përsëri në qytetin e Lushnjës. Babai Fulvio Cordignano, S.J., duke kaluar nëpër qytet në prag të Lindjes, mori lejen për të festuar tre në atë vit meshat e Krishtëlindjes në sallën e shkollës së madhe të bujqësisë. Shumë jo-katolikë dhe muslimanë të pranishëm dëgjuan me vëmendje shpjegimin e jezuitëve për rëndësinë e Krishtëlindjes.

 

2 Shtator 1937

 

Komuniteti i parë hebre në Shqipëri në Vlorë, u njoh zyrtarisht nga Qeveria më 2 shtator 1937. Komuniteti i ri hebre në Vlorë përbëhej nga dhjetë familje që jetonin atë kohë në Shqipëri.

 

2 Shtator 1916

 

Esad Pasha, në një intervistë në Paris, tha se Shqipëria ishte në një gjendje revolucioni të hapur për shkak të urisë. Tashmë kishte 20 000 kryengritës.

 

2 Shtator 1918

 

Një mesazh zyrtar italian thotë: Takime të gjalla kanë ndodhur në jug-lindje të Beratit. Një mesazh zyrtar austriak shprehet: Në Shqipëri ne kapëm pozicionet e armikut në disa pika në Urën e Tomoricës.

 

2 Shtator 1914

 

Princi William i Wied është duke bërë një përpjekje të fundit për të nxitur kryengritësit shqiptarë të shpërndahen. Nëse do të pasojë ky veprim ushtarak i dështuar.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1