Newsletter
Email:

Si shkas për “Sofijen”

                              Si shkas për “Sofijen”(Kushtuar të Madhit Et’hem Haxhiademi në ditën e tij të ardhjes në jetë, si shkas poezia "Sofijes" 1934) Nga Fatmir Terziu Sofi, e shtrydhe
image
Kushtuar të Madhit Et’hem Haxhiademi në ditën e tij të ardhjes në jetë, si shkas poezia "Sofijes" 1934

Latest News

E DINI SA SHQIPTARË KA VRARË KOLLOKOTRONI??!!!

image
           E DIMË nga sa dëgjojmë e lexojmë dhe këtu në mërgim se televizioni shqiptar-dhe jo vetëm ai shqiptar- është shndërruar në një ekran llafazanësh,fanatikësh injorantësh, ...
Full story

SFIDA E NJË PËRKTHYESI adoleshent 2

image
Qe muaji prill. Pemët kishin çelur dhe bari ishte rritur goxha. Një grua plakë kulloste lopën këtyre djerrave. S’ishte fshatare, por qe bërë e tillë. ...
Full story

DY RECENSIONE, PËR LIBRIN JETËSHKIMOR “GJURMË, NËPËR UDHË…”

image
DY RECENSIONE, PËR LIBRIN JETËSHKIMOR “GJURMË, NËPËR UDHË…” Nga: Murat Gecaj 1. Më shumë se tetë vjet më parë, pra në mars 2010, botova librin e parë jetëshkrimor, ...
Full story
image

“OXHAKU VASJARI”PËRTEJ HISTORISË SË NJË FISI…

“OXHAKU VASJARI”PËRTEJ HISTORISË SË NJË FISI… Lidhur me librin:”Oxhaku Vasjari-i pashuar nga brezi në brez” të autorëve Xhezo Cana dhe Ibrahim Vasjari ARTUR SHEMAJ Kur lexova librin “Oxhaku  Vasjari” ...
Full story
image

AMERIKË

ALLEN GINSBERG       AMERIKË   Amerikë ju kam dhënë gjithçka dhe tani unë s’jam asgjë. Amerikë dy dollarë dhe njëzet e shtatë centë më 17 janar 1956. Nuk mund të duroj ...
Full story
image

FETISHIZIMI I FESË ORTODOKSE, QËLLIM FONDAMENTAL PËR SHFAROSJEN E ETNISË SHQIPTARE

4.- FETISHIZIMI I FESË ORTODOKSE, QËLLIM FONDAMENTAL PËR SHFAROSJEN E ETNISË SHQIPTARE Kuptohet çdo kohë krijon probleme në përshtatjen e saj. Në këtë drejtim u krijua domosdoshmëria e ...
Full story
image

Diagonalja dhe disimetria e lidhjes organike ‘folk-poezi’

Diagonalja dhe disimetria e lidhjes organike ‘folk-poezi’ Dr Fatmir Terziu Vitet shtatëdhjetë lanë ndikimin e tyre folk-poetik në tërë strukturën e një poezie të dominuar nga propaganda ...
Full story
image

I PAHARRUARI RAMAZAN NJALA, MJESHTRI I MADH I SPORTIT DHE I HUMORIT

    In memoriam   Pak të vështirë e kemi pasur të mësohemi me ndryshimin e emrave të rrugëve, shkollave a institucioneve të ndryshme. Por nuk ka ngjarë aspak ...
Full story
image

A duhej të kishte një kënd muzeal për makinën që printoi mijëra gazeta

A duhej të kishte një kënd muzeal për makinën që printoi mijëra gazeta  Lloji i mrekullueshëm i printimit me “plumb” që na bënte “të çmendur” dhe ...
Full story
image

Analogjitë, mesazhet dhe forma diskurs-metaforike në poezinnë e poetit Pano Çuka

Analogjitë, mesazhet dhe forma diskurs-metaforike në poezinnë e poetit Pano Çuka (Si shkas “Kujtime që më zgjoi një këngë” (1984) e poetit në fjalë) Dr Fatmir Terziu    Pano ...
Full story
image

KRITIKA E “SHKENCËS” MALOKI-KUTELI

KRITIKA E “SHKENCËS” MALOKI-KUTELI   Dr Fatmir Terziu   Në vitin 1937, Doktori i Shkencave, Krist Maloki, botoi në revistën “Hylli i Dritës” artikullin e mjaft vlerësuar “Oriental apo Okcidental”, ...
Full story
image

GURRE E PAFUND SHPIRTI TIRONC BURON

GURRE E PAFUND SHPIRTI TIRONC BURON(kushtuar kompozitorit të këngës popullore tiranse Muharrem Gurra*)Kur mbrëmja shtrin krahët mbi Tiranë,Dhe dielli puth kodrat në qaf Kashar.Mbi Dajt ...
Full story
image

KUJTOJ LIDHJEN JASHTË MARTESE

Vullnet Mato   KUJTOJ LIDHJEN JASHTË MARTESE   U detyrova të shes “Fordin”njëzetvjeçar,  më pak se taksat me siguracionin vjetor.  Flaka patentën përgjithmonë në sirtar,  dy qeska lot prej syve, fshiva me ...
Full story
image

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?   Shënime për librin e shkrimtarit Viron Kona “Kur vjen Sokoli”   Nga Nuri Dragoj   Shkrimtari Viron Kona na tregon me profesionalizëm dhe dashuri se ...
Full story
image

Ziliqari duhanxhi

Viron Kona   Ziliqari duhanxhi        (Apel duhanxhinjve)1). Dikush kish nisur të ndërtonte vet një shtëpi  çak çukë dëgjohej zhurma e punës n`mëhallë, fqinji nisi ta përgojonte “poshtë e lart” me zili, njeriun ...
Full story
image

Një oqean, po shkon pas një deti ".

Një oqean, po shkon pas një deti ".Poeti mistik Rumi Gëzim Llojdia1.Mevlana Jalal-ud-Din Balkhi Rumi), poet dhe filozof mistik(1207-1273). Kur Sulltani erdhi në Damask pasi ai e ...
Full story
image

I SERTI

I SERTI (tregim) Megjithëse I Serti banonte në Lagjen Qytetare, e dinte se punonjesit e fermes shkonin në frontin e punës me autobuzet e vegjel, formë sendyku, ...
Full story
image

KRONOLOGJIA E NGJARJEVE DHE KUJTESA HISTORIKE NË DEMOKRACI

                                         Nga Marjana Bulku  Sa e rëndësishme është kronologjia e ngjarjeve dhe kujtesa historike në demokraci?!  Është kjo një enigmë që shtjellohet pak nga pak teksa lexon “Demokracia ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 65
Guests: 64
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1