Newsletter
Email:
Poll: Fjala e Lire
Si ndiheni tek Fjala e Lire?
Home | ESSAY

ESSAY

image

Mes letërsisë dhe gazetarisë së mirëfilltë si lëvrimi më specitfik

  Mes letërsisë dhe gazetarisë së mirëfilltë si lëvrimi më specitfik         Ese- publicistika letrare e „Mjeshtres së Madhe“Vilhelme Vrana Haxhiraj   Gëzim Llojdia   1  “E vendosur midis letërsisë dhe
Full story
image

Nderim për figurën e shquar të shkencës gjuhësore shqiptare, Prof. Androkli Kostallari

  Në përkujtim të 25-vjetorit të ndarjes nga jeta të Prof. Androkli Kostallarit më 22 mars 1992, sot në Tiranë organizohet prezantimi i vëllimeve I,II dhe ...
Full story
image

Nderim për figurën e shquar të shkencës gjuhësore shqiptare, Prof. Androkli Kostallari

  Prof.dr. Eshref Ymeri        Në përkujtim të 25-vjetorit të ndarjes nga jeta të Prof. Androkli Kostallarit më 22 mars 1992, sot në Tiranë organizohet prezantimi i vëllimeve ...
Full story
image

Marë Priftja ‘’kërren’’ bejte

Marë Priftja ‘’kërren’’ bejte    Ditë e zakonshme e viteve ’60 në Himarë. Autobusi i linjës Vlorë-Sarandë, i quajtur SATA, kishte ndaluar te sheshi i vetëm i ...
Full story
image

NUK U BESOJA SYVE

 Pas kaq vjetësh po hapen karta dhe unë pyes veten me keqardhje dhe më bën jashtëzakonisht përshtypje:si është e mundur që shumica e shkrimtarëve, njerëz ...
Full story
image

DY FJALË RRETH ROMANIT TRENI I JUGUT TË KONSTANTIN VOGLIT

    Duke lexuar romanin e bukur të Konstantin Voglit, ‘‘Treni i Jugut’’, janë të shumta mesazhet që i dërgohen lexuesit për të menduar e përfytyruar. Bëhet ...
Full story
image

Një monografi e bukur për një"Legjendë..."

Një monografi e bukur për një"Legjendë..."     LEGJENDA  MAJACI- nga NAMIK  SELMANI                    (ese) Nga  Përparim   Hysi Jam disi si me shpatulla për muri, kur marr të shkruaj për ...
Full story
image

Zikana dhe gruaja që donte fëmijë

Zikana dhe gruaja që donte fëmijë (Metamorfoza nën pushtetin e qenieve të errëta -XXIV- (e plotësuar) Dhe Zikana, për të ngjarë sa më shumë me njerëzit fallxhorë, ...
Full story
image

Në gjurmët e esesë së shkrimtarit Sotir Athanasi

  Nga Prof.dr. Eshref Ymeri       Në esenë me titull“Frikë që na ka mbetur ende nga diktatura”, të botuar në Portalin “Fjala e Lirë” të datës 16 mars 2017, shkrimtari dhe eseisti ...
Full story
image

FESTA QË I URON MIRËSEARDHJEN PRANVERËS

      Nga rrëketë e shekujve kanë gurgulluar e gurgullojnë shumë rite pagane. Këto janë përcjellë, sa në antologjinë gojore popullore, aq edhe në plastikën e lëvisshmërisë ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1