Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | REPORTAZHE

REPORTAZHE

image

Shkrimtarët nuk janë të pasur, por pasurin shpirtërore që kanë e dhurojnë me shumë dëshirë dhe mirësi.

Bashkim Saliasi   Reportazh nga shkolla 9-vjeçare “Vëllazërimi”,Tiranë.   Kadri Tarelli i bashkohet nismës “Shkëmbejmë libra”, dhuratë bibliotekës së shkollës Vëllazërimi Babrru-Fushë.   Shkrimtarët nuk janë të pasur, por pasurin shpirtërore
Full story
image

FRYMA PAGANE E “DITËS SË VERËS”

FRYMA PAGANE E “DITËS SË VERËS” NGA PËLLUMB GORICA   Ritet e lashta pagane janë përcjellë, sa në antologjinë gojore popullore, aq edhe në plastikën e lëvizëshmërisë së ...
Full story
image

Xhevat Latifi, fitues i “Takimeve Poetike të Karadakut – 2019”

Xhevat Latifi, fitues i “Takimeve Poetike të Karadakut – 2019”   Kumanovë - Me ngjyra të larmishme poetike nga mbarë trojet tona, edhe këtë 11 mars jehoi poezia ...
Full story
image

Reportazh nga shkolla “Vëllazërimi”, Babrru-Fushë në shkollën vartëse Babrru-Kodër

Nga Bashkim Saliasi Zëvendësdrejtor i shkollës 9-vjeçare Babrru-Fushë, Tiranë Data 1 mars. Ditë pranvere. Sihariqin e parë të ardhjes së pranverës e kanë dhënë mimozat të ndjekura ...
Full story
image

NË KUVEND ME SHKRIMTARIN KIM MEHMETI

NË KUVEND ME SHKRIMTARIN KIM MEHMETI Në mesin e muajit shkurt 2019, në qytetin Durrësit, pas një takimi me studentë të degës letërsi, në Universitetin “A. ...
Full story
image

6 arsye për pushime në Shqipëri, dhe këshillat më të mira të udhëtimit

  6 arsye për pushime në Shqipëri, dhe këshillat më të mira të udhëtimit Nga Adrian McDonald     1. Tirane - kryeqyteti shqiptar   Kryeqyteti i Shqipërisë, është i ...
Full story
image

RIPËRTRIHET KLUBI LETRAR “GJON NIKOLLË KAZAZI” NË GJAKOVËS

RIPËRTRIHET KLUBI LETRAR “GJON NIKOLLË KAZAZI” NË GJAKOVËS Tahir Bezhani Pas një  amullie që dominoi kohë të gjatë në Klubin letrar “Gjon Nikollë Kazazi” të Gjakovës, nga data ...
Full story
image

Me një mik të mirë të shqiptarëve

  Me një mik të mirë të shqiptarëve     Mjaft shqiptarë tashmë e njohin dhe janë miqësuar me të. Ka kohë në fakt që emri i tij është ...
Full story
image

PUSI QË LAHET VETË E LAN DHE KUJTESËN TONË

         PUSI QË LAHET VETË E LAN DHE  KUJTESËN TONË   NGA PËLLUMB GORICA   Ka disa veçantira historike që, të tërheqin vemendjen me shfaqjen e tyre,me kreativitetin, misteret ...
Full story
image

Ja një pjesë e arkeologjisë të Kosovës Veriore , rajoni i Mitrovicës!

Ja një pjesë e arkeologjisë të  Kosovës Veriore , rajoni  i Mitrovicës!   Gëzim Llojdia 1. Kufijtë e Kosovës duken se po lëkunden edhe këtë herë 100 vjet më pas, kur ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1