Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | PROBLEME | MIRË A KEQ SUKSES APO DESHTIM - MBI PESË MILION EURO DENIME TË KOMUNËS SË PEJËS NGA GJYKATAT....!

MIRË A KEQ SUKSES APO DESHTIM - MBI PESË MILION EURO DENIME TË KOMUNËS SË PEJËS NGA GJYKATAT....!

image Reshat Nurboja

 

Nga: Reshat Nurboja, anëtar i

Kuvendit të Komunës së Pejës

 

MIRË A KEQ SUKSES APO DESHTIM - MBI PESË MILION EURO DENIME TË KOMUNËS SË PEJËS NGA GJYKATAT....!

 

Ky pushtet i Komunës së Pejës prej që e ka fituar mandatin ta qeverisë Pejen në vitin 2014 e deri me sot është denuar nga Gjykatat e Kosovës me mbi pesë million euro denime gjyqësore, me ç'rast pos denimeve kryesore ka paguar rreth 1 million euro për kamata për vonesa në pagesë dhe të shpenzimeve procedurale të gjykates (permbarimit)…

Me ketë rast po e pasqyroj vetëm një rast që e kanë e pasyruar edhe auditorër në raportin e tyre të auditimit: "Është bërë pagesa prej 73.068 eurove per demshperblimin e nje nxenese e cila kishte pesuar lendime fizike, psikike nga shperthimi i kalldatores se ngrohjes qendrore ne një shkollë, prej tyre borxhi kryesor ishte 56.675 euro kurse kamata për vonesen e pagesës e shpenzimet tjera procedural të gjykatës-permbaruesit ishin 16.393 euro…Tani janë ne pritje të ekzekutimit edhe 2 denime të tilla, edhe per dy nxenese tjera te cilat e kane fituar te drejten per kompenzim në gjykate….

Për keto denime shqetësuese nga gjykatat me iniciativen time e me me mbeshtetjen e 14 anëtarëve të kuvendit të Komunës së Pejës që p ërfaqësojnë 4 nga 6 subjektet politike në kuvend, dhe ate: nga rradhët e Alternativës, 2 nga tre anëtarët Vetëvendosjës, Nismes dhe të Aleancës kemi ftuar seancë të jashtëzakonshme për të diskutuar në kuvend por për çudi partitë në pushtet LDK dhe PDK e kanë bojkutuar dhe nuk kanë pranuar ta diskutojmë këtë problem apo çështje ne ketë mbledhje të kuvendit….Pse ende nuk po mund të kuptoj….?! Për fat të keq, edhe kryesuesi I kuvendit që e ka për obligim ligjor që ta riperserit konvekimin e seancës së re për ketë çështje nuk e fton mbledhjen e kuvendit edhe pse unë disa here insistoj nga ai p 7ëmbushjen e p ërgjegjësive të tija si kryesuës I kuvendit...Çdo here kur diskutohet kjo ëështje.kryesuesi premton se do ta thret mbledhjen e kuvendit por në realitet një gjë nuk e bën….Pse, nuk e lën partia e tij në pushtet LDK apo për çka besoj se do të ma jeppergjigjen në mbledhjen e kuvendit të këtij muaji…

MIRË A KEQ - SUKSES APO DESHTIM LE TA VLERËSOJNË VET QYTETARËT...!

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1