Newsletter
Email:
Poll: Fjala e Lire
Si ndiheni tek Fjala e Lire?
Home | POEZI

POEZI

image

BELSHI

NEBI DRAGOTI BELSHI Najadat, trijadat, shtojzovallet kanë zbritur në Belësh…   Djemtë e vashat belshake ndezin vallet, përdredhin belin, në kërcime shamitë djegin me najadat, trijadat, shtojzovallet…   Belshi qytet i trëndafiltë, gjithë ngjyrat e trëndafilave kurorë si bukuri e lindur prej
Full story
image

PAS PROVIMIT

Pas nje shkëputje te shkurtër Vjollca Tiku Pasku përsëri rikthehet ne pasionin e poezisë. ajo shpjegon se "Arsyea e shkëputjes  mësimi i gjuhës gjermane. Pas provimit te gjuhës ...
Full story
image

ZOGJTË E GËNJYER TË TIRANËS

QAZIM SHEHU ZOGJTË E GËNJYER TË TIRANËS Një zog, tufë zogjsh, Nuk shoh qiellit të Tiranës. Nuk shoh,sorra ,korba, Në qytetin e madh. Qytetin kazan. Ky kazan zien përditë, Kocka ëndrrash. Kufoma mbetjesh, Inerte. Zogjtë vetëm ...
Full story
image

I FUNDMI I FSHATIT

I FUNDMI I FSHATIT   M’u lutën “eja” e, prapë “eja, babush,  nuk ka kufij.” Ç’të mirë në botë do të gjeja? “Me një këmbë në varr jam, nuk vij”!   Ikën të gjithë, mbeta fill vetëm, korbat krakëllijnë mbi ...
Full story
image

PO AT GJERGJ FISHTA, SHKA THA ?!

SURGITE,  MORTUI  ! (ÇOHI, TË  DEKUN !)   Vëndimet e padrejta t’Europës kundër tokave të Shqypnisë mbushin me mëni dhe egërsojnë zemrën e Poetit. Në furi të këtij ...
Full story
image

PËR MOTET, E KRENARISË...

PËR MOTET, E KRENARISË... Tregojnë, fytyratKur sytë, tinëzarë, i lëshojnë shikimet me tradhtinëSi piktori, ngjyratKur i derdhë në pëlhurë, për të pikturuar Shqipërinë Për fytyrat, që flasin ...
Full story
image

SHI...

SHI... ShiuTërë jetën përmallonKohën e bën rrugëtimSyrin me shikim e ushqenShiu është si zëri imNuk dëgjohet e të shurdhonËshtë këmishë e frikësimitËshtë frymëzim Për të vdekur vetëm ...
Full story
image

O MOJ RRUSHE INTELEKTUALE!!!

O MOJ RRUSHE INTELEKTUALE!!! Mori Rrushja celularinpak të argëtohet dhe të shikojë risipo qebesa, a ka ftesa të reja për miqësi.Intelektuale,shoqen s'e kavjehrrën e rahaton me ...
Full story
image

Disa herë kam dashur të vras veten

Disa herë kam dashur të vras vetenme ca mënyra të dobëtapor kam dështuarkur kam arritur në atë pikë. Litarin e kam hedhur rreth një mendimi të ...
Full story
image

PRITJE E KOTE

PRITJE E KOTE Të pres. Ngjan ndërkohë,se ka zbardhur...Nga ankthi se nuk di vish kurrë,ndjej të mardhur.Duke të pritur ty,u bëra heshtje, album, pasqyra.Prej karafilit që ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1