Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | POEZI | FIJA E BARIT BËN NOT

FIJA E BARIT BËN NOT

Font size: Decrease font Enlarge font
image Vangjush Saro

Fabula "Fija e barit bën not" nga Vangjush Saro dhe versioni im ne anglisht...

Vangjush Saro

Fabul

FIJA E BARIT BËN NOT

Një Fije bari uji e mori tutje.
Ajo u llahtaris: 
“Ç’është gjithë kjo ngutje?
Se unë e shkreta s’di as të notoj…”
Për fat të mirë, zgjati pak kjo lojë
dhe Fija e barit ngeci në ledh,
ku zu tregonte për ata përreth:
“Që thoni ju, shëtita gjithandej;
I rashë me not… tej e tej.”

******* 

Vangjush Saro

Fable

A Leaf of grass is swimming

Waters took away a Leaf of grass.
She was terrified:
"What's this hustle harass?
Poor me, do not know how to swim..."
Fortunately, this game was a short whim 
and the Leaf of grass was stuck by a levee,
to those around, began to tell her history: 
“As you might know, everywhere I’ve gone;
A long time in swimming ... on and on." 

******* 
Translation from Albanian into English
By Alfred Kola
Korçë, September 13, 2019

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1