Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | POEZI | ...ëndërr

...ëndërr

image Astrit Lulushi

...ëndërr
Astrit Lulushi

Ndodhi shumë kohë më parë.
Atë ëndërr thuajse e kam harruar.
Por ishte aty atëherë,
Para meje,
Ndritshëm si dielli. 
Dhe pastaj u ngrit muri,
Ngadalë u rrit, ngadalë
Midis meje dhe ëndrrës sime.
Derisa muri preku qiellin. 
Tani shtrihem në hije të tij.
Nuk është më drita e ëndrrës sime
Para meje
Mbi mua.
Vetëm mur i trashë.
Vetëm hije.
Duart e mia!
Prisheni këtë mur!
Gjeni ëndrrën time!
Dua ta çaj këtë errësirë,
Natën ta godas,
Për ta thyer këtë hije
Në një mijë copa dielli,
Në një mijë ëndrra.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1