Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | POEZI | 3 poezi nga poeti vlonjat Albert Habazaj për 20 vjetorin e Çlirimit të Gjakovës

3 poezi nga poeti vlonjat Albert Habazaj për 20 vjetorin e Çlirimit të Gjakovës

image Albert HABAZAJ

3 poezi nga poeti vlonjat Albert Habazaj për 20 vjetorin e Çlirimit të Gjakovës

 

1. PËR JU, YJE TË GJAKOVËS

 

Në nderim të 20 vjetorit të Çlirimit të qytetit të Gjakovës

 

Teksti Albert HABAZAJ,

 

Këndon: Grupi “10 Shqiponjat e Tërbaçit”, Urdhëri “Naim Frashëri;

 

marrëse: Shpresa Kapo Çelaj;

kthyese: Liri Gaçe Shkurtaj;

hedhëse: Vito Shiroku Vera.

 

Yjet që ran' për Gjakovën,

Dritë bëjnë për Kosovën,

 

Bekim nga Liria paçin,

Thonë Shqiponjat e Tërbaçit.

 

Ata ranë po janë gjallë,

I ka Gjakova në ballë.

 

Nuk harrohet historia,

Pa gjak, jo, nuk vjen liria.

 

Po ju, o trima të bukur,

Nuk luftuat për t'u dukur.

 

Dhe pse dhemb ajo masakër

Zjarri s'u shua në vatër.

 

Ratë për më fisniken ëndërr,

Ju vijmë me dorë në zemër.

 

Kur ju na erdhët si lule,

Kombi në gjunjë ju ulet.

 

Jeni lavdi me kurorë

Në këtë 20 vjetor.

 

Jubileu i Çlirimit,

Ju-në krahë të paharrimit.

 

O ju, yjet e Gjakovës,

Përjet'-në krahë të Shqiponjës.

2. HIMNI LIRIE

Për dëshmorët e Kosovës

Nga Albert HABAZAJ

Këngën me ligje fillova: 

Sot si diva ju po flini,

Sa u desh Nënë Kosova,

Sa e do nëna të birin.

 

Çdo ditë jave, muaj’, viti,

Çdo dit’ të jetës që kemi,

Me dhembje e plagë shpirti

Tek dëshmorët tanë vemi.

 

Ne me ju jemi krenarë,

Ju si spaleta lavdie,

Për të gjithë shqipëtarët,

Ju jeni yje mbi yje.

 

Këndojmë me lot për trimat

E Ushtrisë Çlirimtare,

Me kërrab’ zut’ vetëtimat

Për Kosovën legjendare.

 

Ndriçoni me rreze drite

Në monument përjetësimi.

Shkojnë vjet e vijnë vite

Për ju më  lart’ nderimi. 

 

Yjet e bukur të botës, 

O ballëlarët me diell,

Jetën ja falët Kosovës!…

Dhe emrin flamur në qiell.

 

3. BEKUAR NGA MAL’ I ÇIKËS!

 

 

-valle e kënduar grash-

 

Teksti: Albert Habazaj

 

Valle si nga anët tona,

Do hedhim bashk’ me shqiponja.

 

Ju, shqiponja fluturoni,

anemban’ shqipet uroni.

 

Flamur i trojeve tona

Nuk njeh kufij për shqiponja.

 

Ismail Qemal Flamuri

Gurin në themele vuri.

 

Urimet nga Këndrevica

Çoini tutje nga Drenica,

 

Që nga Tuzi në Tetovë,

nga Preveza në Gjakovë.

 

Ju shqipe që fluturoni,

anemban’ Shqipen uroni.

 

Kush bie rrezet e dritës 

U bekoft’ nga Mal’ i Çikës!

 

 

Prin vallen: Shpresa Çelaj

Marrëse: Lirjana Kapaj,

Kthyese: Liri Shkurtaj 

Hedhëse: Vito Veraj.

Vlorë, qershor 2019

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1