Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | POEZI | 70-vjet janë fare pak !

70-vjet janë fare pak !

image Përparim Hysi

70-vjet janë fare pak !
                    MOIKOM   ZEQOS

       (poezi urimi)

Nga  Përparim   Hysi

Më besoni se çfarë them:
Unë kam njohur një "ALIEN"
Po kush është do të thoni?
Po ju them:- Është MOIKOMI!

Mendjegjerë si askush tjetër
Mendjethellë si URTAK i vjetër
Pa më ka aq atribute
Veç ai, i mban mbi supe.

Është një mendje krejt e rrrallë
Tjetërkush s'e ka, i gjallë.
Një Poet  që nuk ka shok
Poezinë e ngriti"hop".

Eseist në shkallë të epërme
Fjalë e tij si e"përveçme"
Erudit dhe poliglot
Mendjegjerë me kokën plot.

Arkeolog e  historian
Shkrimet bërë me "filigram"
Gjurma e tij në studime
Pa dyshim që është sublime.

Ky njeri me kaq merita
Është i  mirë siç është dhe drita
Dritë e dije sjell me shkrime
Ndaj i kushtoj poezinë time.

70-vjet për të janë pak
E uroj me timin varg:
Njëqind vjeç, o mor ALIEN!
Dëgjomë ZOT! Po bëj"Amen!"

                                         Tiranë, 7 qershor 2019

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1