Navigate archive
first first July, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | POEZI | Gatimi i nënës

Gatimi i nënës

image Ana Buci Billa

Art  dashurie

 

Poezi 

Nga Ana Buci Billa

 

Kuzhina është art femëror

Kuzhina është art dashurie

Familjen e mban të bashkuar

Nga pragu i derës në kulm çatie.

 

Kuzhina është liri, fantazi

Udhëtim në kohë dhe traditë

Kush gjen shijen më të mirë në shtëpi

I ka gjetur që të gjitha mirësitë.

 

Nuk thonë kot se dashuria e një burri

Më së pari kalon nga stomaku

Nga shija e magjishme të ndrit nuri

Tek fletët hapin gjellërat si zambaku…

Gatimi i nënës

 

Nëna ime, e mira, hirplota

I kishte duart flori në kuzhinë

Nga varfëria nxirrte perla

Na e bënte të afërt dashurinë.

 

Na e bënte të shijshëm ushqimin

Na e jepte zemrën në dorë

Në familje kurrë s’e njohëm trishtimin

Shija e shtëpisë na ngrohu gjithmonë.

 

Nëna ime, e mira, e shtrenjta

E kishte shpirtin të bukur si hëna

Çfarë kam mësuar në artin e kuzhinës

E kam dhuratë dhe bekim nga nëna…

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1