Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | POEZI | PRUSHËZA TË JETËS

PRUSHËZA TË JETËS

Font size: Decrease font Enlarge font
image Rrustem Geci

PRUSHËZA TË JETËS - poezi nga libri "Lavdi të Gjallëve".

Gjarpër i zi i mbështjellet Kosovës
Ai po i fal tokë armikut të shtrihet
Ai është pajtuar të bëjë marrëveshje
Kosova s´është tokë e gjarpërit; jo!
Kosova është tokë buke e Atdheut!...

2

Shqipëri, kam një fjalë të dardanëve
për ty, vetëm të bashkuar jemi një!...

3

Nënë, ti më bëre të jem vetvetja
Më dhe aq shumë dashuri për
Atdheun, dhe aq frymëzim për
Këtë tokë të zeshkët e të dashur
Sa unë mora udhën e pakthim
të poetit!...

4

Të punosh tokën me duart tua 
dhe farën ta hedhësh në arë vetë, 
t ́i korrësh të korrat kur ato piqen, 
nuk ka liri më sublime në jetë!

5

Jam fije bari i bimur n ́këto troje, 
jam gjuha shqipe e dheut amtar, 
në zemër kam të dashurën Kosovë, 
në shpirt e kam të lashtën Çamëri.

6

Digjet e piqet kjo botë n ́zjarrmi
Atdheut tonë ngulmon gjak i ri
arti i çlirimit nuk njeh kufij,
në të gjitha kohërat ka emrin, liri...

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1