Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | POEZI | TI DI TË MË DUASH THJESHTË

TI DI TË MË DUASH THJESHTË

Font size: Decrease font Enlarge font
image Vjollca Tiku pasku

TI DI TË MË DUASH THJESHTË 

Çasti i lumturisë ka ardhur, 
dashuria ime puthmi sytë!... 
Ti më shih lotët  e rrumbullakosur 
ku ka pasion dhe një pëshpërimë: 
"Të dua, të dua , të dua…shpirt,,. "
Ti vjen  mi mbledh lotët me pëllëmbë
I puth me buzët e tua diellore,
avuj fluturash ngrihen lart
 formojne ëndrrat e bukura në jetë.

Çasti i lumturisë ka ardhur, 

qielli mban miliarda yje një çast, 
si mbaj unë pasurinë e dashurisë. 
Ti di të më duash thjeshtë, 
pa stoli të rreme, 
unë të dua si drita e diamantit
ku më përcjell  ngjyrat e botës e qiellit
të dashurisë
dhe në një hark ylberi  të krahut tënd
më fton  të fle ngrohtë. 

Çasti i lumturisë ka ardhur, 
fati i shkruar në pergamenin e ditës së lindjes
librat ku bilbilat mësojnë të këndojnë, 
mirazhet ku lulet mësojnë të puthin me erë,
më mësuan se 
engjëlli I dashurise 
ngjit në parajsë  dy zemra,


Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1