Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | POEZI | Për nënën time në Ditën e Nënës

Për nënën time në Ditën e Nënës

Font size: Decrease font Enlarge font
image Andi Terziu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kujtimet e fëmijërisë

(Për nënën time në Ditën e Nënës)

Nga Andi Terziu

 

Nënë, më fal:

Për të parën thyerje të besimit tënd kur isha gjashtë vjeç.

Isha Luis Názario de Lima në korridor,

por rrëshqita duke bërë truke

dhe copat e vazos ranë papritur në dysheme.

Unë dënesa në gjumë atë natë.

Faji depërtonte nga pasqyra,

ndërsa shikoja ngultas sytë e tu në reflektimin tim.

Koha e ka shëruar fajin,

por kujtimet e fëmijërisë sorollaten

dhe kur më së paku pritet, ata kafshojnë me dashuri.

Ndërsa lundroj në peizazhe të dendura të mëdyshjes,

unë jam mirënjohës për flladin tënd qetësues.

Duke kujtuar fajin,

vetë buzëqeshja ime e rritur mes nesh

dërgon shenjat “më pak” dhe “tre”.

 

***

Memories of childhood

(For my mother on Mother’s Day)

 

By Andi Terziu

 

Mother, forgive me:

For first breaking your trust when I was six.

I was Luis Názario de Lima down the hall,

But slipped trying tricks

and the pieces of the vase lay suddenly on the floor.

 

I cried to sleep that night.

Guilt seeping from the mirror,

As I stared at your eyes in my reflection.

Time has healed the guilt,

but childhood memories linger

And when least expected, they bite with affection.

 

As I navigate dense landscapes of doubt,

I’m thankful for your calming breeze.

Reminiscing guilt, my adult self smiles

And I’m texting you ‘less thans’ and ‘threes’.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1