Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | OPINIONE

OPINIONE

image

Njё pёrkthim, qё i bёn nder letёrsisё shqipe

Njё pёrkthim, qё i bёn nder letёrsisё shqipe       (Vlerёsimepёr vёllimin me poezi: “Do mbetet pёrgjithnjё Homeri…” i poetit Nikolla Spathari, pёrkthyer nё gjuhёn greke nga Iliaz
Full story
image

... Dhe nje shpjegim për bukën e mikut

Pse Lul Basha duhet t’i kërkojë falje Lurës?! (…Dhe nje shpjegim për bukën e mikut)   Nga Hekuran Vladi   Kryeministri Edi Rama ishte parddje, më 16 Qershor, në Lurë. ...
Full story
image

Mos Lale se e humbëm Çamërinë

Mos Lale se e humbëm Çamërinë Ilir Levonja Ky fenomeni i qarkullimit të deputetëve, nuk përbën aspak cenim në mandatin apo statutin e një kuvendari të republikës ...
Full story
image

Detyra e shkëlqyer e Ambasadorit Qirjako Qirko

Detyra e shkëlqyer e Ambasadorit Qirjako Qirko Dr Fatmir Terziu   Mbrëmë Komuniteti Musliman në Britaninë e Madhe shtroi Iftar për nder të Muajit të Madhërueshëm të Ramazanit. ...
Full story
image

Rroga qyl e Mirush Kabashit

Ilir Levonja   Eshtë ndofta një nga ata aktorë që Shqipërisë do i duhen dekada ta rinxjerri. Ose edhe mund të mos e nxjerrë më një të ...
Full story
image

Diktatura nuk është çështje uni Rikard

  Një populli të thjeshtë, a një magazinjeri ndërmarje, një kapteri ushtrie etj...,besa i shkon për shtat të thotë, unë për vete në kohën e Enverit ...
Full story
image

NJOHIM PERSONALITETET SHQIPTARE: PROF. MURAT GECAJ

NJOHIM PERSONALITETET SHQIPTARE: PROF. MURAT GECAJ (Profesor, Doktor i Shkencave Pedagogjike, Publicist, Studiues, Analist letrar) Nga: Pandeli Simsia Prof. Murat Gecaj, studiues e publicist shqiptar. Është lindur në ...
Full story

“Njeriu i ri” dhe mungesa e kurajos civile

“Njeriu i ri” dhe mungesa e kurajos civile   Reshat  Kripa               “Njeriu i  ri”, një term i shpikur nga propaganda komuniste. Kush ishte “Njeriu i ri” i krijuar nga sistemi ...
Full story
image

PAGËZUESI I VLERAVE, PROF.MURAT GECAJ…

PAGËZUESI I VLERAVE, PROF.MURAT GECAJ… Nga:  Dr.Eli Kanina Do ta quaj me plot gojën dhe e bindur, nunanë ose pagëzuesin e librit tim të parë, "Gruaja dhe muret ...
Full story
image

Akademiku zagorit si Magjistar i fjalës së mençur

Jorgo Bulo - Naimologu me Penë të Argjendtë   Akademiku zagorit si Magjistar i fjalës së mençur   MSc. Albert HABAZAJ   Jorgo Bulo (27.04.1939-26.11.2015). Zagoriti i madh nga Sheperi, akademik ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1