Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ESE

ESE

image

Kaluan 15 vite pa mikun e fëmijëve, Mjeshtër i Madh”, Prof. Odhise Grillo

Vilhelme Vrana Haxhiraj Odhise Grillo  (1932 – 2003), “Mjeshtër i Madh i Penës”. Odhise Grillo, me punë vetmohuese, duke qenë model i shkrimatrit, i qytetarit dhe i familjarit
Full story
image

“ Jepini Cezarit atë që i përket Cezarit” edhe kur është i shëmtuar

“ Jepini Cezarit atë që i përket Cezarit” edhe kur është i shëmtuar     Gëzim Llojdia   1. Zbulimi i madh me një ndër figurat historike. që ka prekur edhe ...
Full story
image

FETISHIZIMI I FESË ORTODOKSE, QËLLIM FONDAMENTAL PËR SHFAROSJEN E ETNISË SHQIPTARE

4.- FETISHIZIMI I FESË ORTODOKSE, QËLLIM FONDAMENTAL PËR SHFAROSJEN E ETNISË SHQIPTARE Kuptohet çdo kohë krijon probleme në përshtatjen e saj. Në këtë drejtim u krijua domosdoshmëria e ...
Full story
image

I PAHARRUARI RAMAZAN NJALA, MJESHTRI I MADH I SPORTIT DHE I HUMORIT

    In memoriam   Pak të vështirë e kemi pasur të mësohemi me ndryshimin e emrave të rrugëve, shkollave a institucioneve të ndryshme. Por nuk ka ngjarë aspak ...
Full story
image

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?

Çfarë ndodh kur vjen Sokoli?   Shënime për librin e shkrimtarit Viron Kona “Kur vjen Sokoli”   Nga Nuri Dragoj   Shkrimtari Viron Kona na tregon me profesionalizëm dhe dashuri se ...
Full story
image

Një oqean, po shkon pas një deti ".

Një oqean, po shkon pas një deti ".Poeti mistik Rumi Gëzim Llojdia1.Mevlana Jalal-ud-Din Balkhi Rumi), poet dhe filozof mistik(1207-1273). Kur Sulltani erdhi në Damask pasi ai e ...
Full story
image

VAÇE ZELA, IKONA E KËNGËS SHQIPTARE

VAÇE ZELA, IKONA E KËNGËS SHQIPTARE Esse nga Luan Çipi Vaçe Zela, u lind në qytetin e Lushnjës më 7 prill 1939, dhe vdiq më 6 shkurt 2014, në  Bazel të ...
Full story
image

VAÇE ZELA, IKONA E KËNGËS SHQIPTARE 2

VAÇE ZELa, IKONA E KËNGËS SHQIPTARE Esse nga Luan Çipi VAZHDIMI Inva Mula, këngtare: Kam pasur fat të të njoh që kur isha fare e vogël dhe dëgjoja në ...
Full story
image

Shqipëria ime

Shqipëria imeNga Fatmir Terziu E njomur. E tëra në mal, fushë, lumë, liqen dhe det. Jon dhe Adriatik: trupi më me fat në planet. Vala pas ...
Full story
image

BASHKE ME VITET QE IKIN

BASHKE ME VITET QE IKIN   -...Sot në diten e parë të shkolles ju pershendes të gjitheve nxenes , mesues e prinder. Mbroni dashurite tuaja me shumë dashuri-                                                                           Nga ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1