Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ESE | JU MËSUES, që bëtë “redaktorin” në LIBRIN E JETËS sime!

JU MËSUES, që bëtë “redaktorin” në LIBRIN E JETËS sime!

Font size: Decrease font Enlarge font
image Iliriana Sulkuqi

JU MËSUES, që bëtë “redaktorin” 
në LIBRIN E JETËS sime!

Në memorjen e shpirtit tim Ju rreshtoheni rradhë –rradhë, si kutiza prej lisi, ahu, arre, të mbështjella me lule stinësh.
Mirënjohja , Kujtesa dhe Urimi im është :
-për Ju që shoqëruat lindjen time prej Nëne- teta edukatorja e çerdhes, e kopështit, mësuesja e klasës së parë( Sanije Brisku), … mësueset e tetë-vjeçares…, gjimnazit “Dhaskal Todri”…
-për Ju, të Shkollës së Bashkuar Ushtarake, që më mësuat se, edhe një pagure me ujë, e shkrirë me frymë nga dëbora e Maleve me Gropa, mund të ndahet në aq gllënka, sa frymë u bënë sëbashku për ta ngrohur…dhe sa të etur mund të kishe rreth teje; ju që më dhatë palcën e shpirtit të vetësakrificës; ju që më mësuat të mos kem frikë nga FRIKA…
-për Ju, mësuesit e mi të veçantë, pa banka shkolle, pa provime e ndërhyrje nga miq, për ju ish kolegë ( ushtarakë dhe civilë) , për të gjithë ju të Familjes së Madhe të të Marrëve (poetë , shkrimtarë, artistë)… që ma udhëtuat nëndijen, nëpër folezat e dijeve dhe krijimtarisë suaj, ku krahasimin me veten e kisha sygjerim, këshillë, “redaktim” dhe Frymëzim.
- për Ty, Shkolla “Bijtë e Shqipes”që je Mësonjëtore (që nga ai që hap portën në pikë të mëngjesit, për ta ngrohur apo freskuar, sipas stinës) , për sot e për të ardhen. 
Nderim për Ata (Ato) që nuk jetojnë!
Vazhdimësi për të gjithë Ju që ju ndjej pranë!

Iliriana, sot e përgjithmonë

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1