Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ESE | Gjon Keka vjen me librin e ri në gjermanisht për Gjergj Kastriotin

Gjon Keka vjen me librin e ri në gjermanisht për Gjergj Kastriotin

Font size: Decrease font Enlarge font
image Valter Koxhaj

Gjon Keka vjen me librin e ri në gjermanisht për Gjergj Kastriotin

Nga Valter Koxhaj

Autori dhe studiuesi shqiptar Gjon Keka vjen me një libër të ri në gjuhën gjermane mbi jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit. Në këtë libër i cili perkon edhe me vitin e Skenderbeut, te shpallur nga qeveria shqiptare. Studiuesi Keka ka bërë një përmbledhje të dokumenteve dhe fakteve e kronikave nga arkivat e ndryshëm europian dhe autorëve që kanë shkruar për veprën e Gjergj Kastriotit. Në këtë vepër që ka një rëndësi të madhe, për arsye se libri i autorit Keka vjen në gjuhën gjermane, pra libri flet më botën dhe i rrëfen të vërtetën e Kastriotit të madh. Studiuesi Keka thotë se: „në këtë libër ka sjell fakte të reja, dhe ka pas si qëllim varrosjen e tezave tendencioze për ta shtrembëruar apo njollosur figurën e Gjergj Kastriotit ose përvetësuar atë. Në këtë libër Gjergj Kastrioti del të jetë jetë jo vetëm një arbnor i madh e inteligjent, por edhe një europian i madh.“ Libri i studiesit Gjon Keka në gjuhën gjermane nënkupton për ne si komb, një rinjohje të re si të figurës së Gjergj Kastriotit ashtu edhe të kombit shqiptar europian. Ky është libri i tij i shtatëmbëdhjet me radhë.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1