Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ESE | Shqiptari, Stiven Bregu, erdhi nën moshë, por shkëlqeu në mësime

Shqiptari, Stiven Bregu, erdhi nën moshë, por shkëlqeu në mësime

Font size: Decrease font Enlarge font
image Shqiptari, Stiven Bregu, erdhi nën moshë, por shkëlqeu në mësime

Shqiptari, Stiven Bregu, erdhi nën moshë, por shkëlqeu në mësime

 

Një adoleshent shqiptar me banim në Bristol i cili fliste shumë pak anglisht kur erdhi dy vjet më parë në Mbretërinë e Bashkuar ka shkëlqyer me rezultatet e tij në GCSE. Stiven Bregu u largua nga Shqipëria në verën e vitit 2015 për arsye familjare dhe u vendos në Bristol, duke iu bashkuar St Mary Redcliffe dhe Temple School në tetorin e atij viti.

16-vjeçari ka marë notën 8 në matematikë, një notë A në matematikë të mëtejshme, B në fizikë dhe kimi dhe C në biologji dhe histori dhe planifikon të qëndrojë në formën e gjashtë të shkollës për të studiuar për nivelin A në matematikë , Biologji, kimi dhe fizikë.

Stiven Bregu ka thënë për mediat:  "Jam shumë i kënaqur me rezultatet e mia. Unë jam në dy mendje nëse do të studioj mjekësi apo inxhinieri në universitet ", tha adoleshenti, i cili jeton në Bristol. "Dy vitet e fundit kanë qenë sfiduese por të menaxhueshme duke takuar njerëz të ndryshëm, gjuhë të ndryshme dhe kultura të ndryshme. "Në fillim ishte e vështirë, por mora me vete vështrësitë. Shkolla ishte kaq e ndryshme dhe menjëherë kuptohej ndryshe se si funksionojnë gjërat në Shqipëri.

"Unë flisja disa fjalë në anglisht kur erdha në Britani, por mënyra se si mësimdhënësit mësojnë anglisht në Shqipëri është ndryshe nga mënyra se si ne flasim dhe shkruajmë anglisht kështu që unë fillova përsëri të bëhem i freskët".

Comments (1 posted):

kledjan reka on 11/09/2017 17:33:02
avatar
Stiven na nderove vau dejsin the ne

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1