Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | LAJME

LAJME

image

NËNË TEREZA E PARË NDRYSHE

  NËNË TEREZA E PARË NDRYSHE   “Nënë Tereza në pullat shqiptare” e Hysen S. Dizdari promovohet në Muzeun Historik Kombëtar   Leonora Laçi    Pati gjuhëtar, letrarë, historianë si: dom Lush Gjergji,
Full story
image

Kosova është e para - 4 xhudistet e Kosovës, krenari kombëtare

       Nga Skënder Sadri KAPITI, Durrës Për politikanët, për  intelektualët, për rininë dhe për të gjithë shqiptarët   “Kosova është e para”.  Kosova , Shteti  i  Ri ...
Full story
image

Në ditën e kthimit të eshtrave në atdhe

  Në ditën e kthimit të eshtrave në atdhe   Mirëserdhe Mid’hat Bej Frashëri Reshat Kripa     Kishim vite që të prisnim Mid’hat Bej. Ishim ne, nacionalistët që të prisnim. Nuk ...
Full story
image

MHILL MARKU, NJE DJALE NGA OROSHI

    -MBRESA NGA PROMOVIMI I DY LIBRAVE POETIK TE MHILL MARKUT NE 70-VJETORIN E DITELINDJES SE TIJ- Nga Tasim Mece   Para se gjithash dua te falenderoj vellezrit Marku ...
Full story
image

“ I buzëqeshni njëri-tjetrit! ”

NË PROMOVIMIN E LIBRIT –ALBUM  “NËNË TEREZA NË PULLAT SHQIPTARE” TË AUTORIT HYSEN S. DIZDARIT (SHQIP DHE ANGLISHT), ME PARATHËNIE TË DON LUSH GJERGJIT. Nga Dr.Tonin ...
Full story
image

Në promovimin e një libri

Në promovimin e një libri    (përshtypje të një pjesëmarrësi)      Libri "Kur ti më mungon" nga MARJETA  MUSARAI Nga   Përparim   Hysi   Ka ndodhur si ...
Full story
image

SHTËPIA E BARDHË SHËNON PËR TË DYTIN VIT DITËN KOMBËTARE TË VIKTIMAVE TË KOMUNIZMIT

                                              Nga Frank Shkreli Deklarata e Shtëpisë së Bardhë mban datën e 7 Nëntorit, 2018, ditës që Shtëpia e Bardhë ka vendosur për të dytin vit, t’ia ...
Full story
image

FALËNDERIME E MIRËNJOHJE, PËR KOLEGË E MIQ!...

FALËNDERIME E MIRËNJOHJE, PËR KOLEGË E MIQ!... Nga: Murat Gecaj 1. Siç mund të jenë në dijeni, të afërm, kolegë, miq e dashamirë, sidomos në vitin e fundit,kam ...
Full story
image

Isa Ferizaj, njeriu, mësuesi e drejtuesi model

            Me shokun tim Isa Ferizajjam njohur në Shkodër që në  vitin 1975.          U ndodhem të dy njëkohësisht për studime të larta në I.L.P. të Shkodrës. Javën e dytë ...
Full story
image

DEKORATË NDËRKOMBËTARE PËR TOLERANCËN FETARE NDËR SHQIPTARË

                                                     Nga Frank Shkreli  Më 25 Tetor, në qytetin Krakovë të Polonisë u zhvillua një ceremoni gjatë të cilës, me nismën e Shoqatës Villa Decius, iu dorëzua ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1