Navigate archive
first first August, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | LAJME | VENDIMI I HITORIK I 22 KORRIKUT 2010

VENDIMI I HITORIK I 22 KORRIKUT 2010

image HYSEN DIZDARI

VENDIMI I HITORIK I 22 KORRIKUT 2010 I GJYKATËS NDËRKOMBËTARE TË DREJTËSISËMBI PAMVARSINE E KOSOVES DUHET TË SHKRUHET ME GERMA TE ARTA NË HISTORINE E POPULLIT SHQIPTARE

22 KORRIK 2010- 9 VJETORI  - 22 KORRIK 2019

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NGA HYSEN DIZDARI

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisëme qendër në Hagë,  përfaqëson Gjykatën e nivelit më të lartë të Kombeve të Bashkuara, publikoi pasditen e datës 22 korrik 2010opinionin e saj ne lidhur me ligjshmërinë e shpalljes së pavarësisë së Kosovës në vitin 2008. Gjatë fjalës së tij Kryetari i Gjykatës Hiasashi Ovada tha se shpallja e pavarsisë së Kosovës më 17 shkurt të 2008 nuk e ka shkelur të drejtën ndërkombëtare. Me 10 vota pro dhe 4 kundër gjykata është e mendimit se Deklarata e Pavarësisë së Kosovës nuk e ka shkelur të drejtën ndërkombëtare. 

Profesori i njohur i të  drejtës Ndërkombtarë  Ksenofon Krisafi ja si shprehet mbi këtë  vëndim në  librin e tij ,,Për tokën dhe detin e Shqipërisë në F-185-186 ai thekson:

 ,,Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisëështë një  ndër gjashtë  organet kryesore të OKB.Ajo vepron në përputhje me statutin e saj që  është  pjesë integrale e e Kartës OKB-se  dhe si itillë  konsiderohet një  ndër aktet universale të  së drejtës ndërkombetare  me vlerë  të  pa kontestueshme.,,

Vendimi i GjND –së i datës 22 Korrike 2010 është  një  vendim historik ,me rëndësi kombëtare dhe       ndërkombetare i cili nuk duhet të  harrohet nga populli shqiptar por duket të  shkruhet me germa të ARTA në historin e përpjekjeve shekullore për liri dhe pamvarsi të popullit shqiptare e në mënyrë të vaçant nga populli i  Kosoves.

Vendimi i GjND së i shpallur me 22 Korrik 2010 u bë I mundur me një kerkesë drejtuar  Asamblesë  të  Përgjithshme të  OKB-së të  mbeshtetur nga 21 shtete të  cilat u paraqiten në  krah të  mbrojtjes të  së  drejtes të  Kosoves. 

Shtetet të cilat u shprehen ne GjND –së për të drejtën e Kosoves për Pamvarsi ishin: SHBA,Britania e Madhe,Franca Gjermania,Austria Japonia,Çekia,Zvicra,Polonia,Shqipëria,Leksenburgu,Estonia ,Norvegjia,Danimarka,Finlanda,Hollanda,Irlanda,Sllovenia,Letonia,Maldivet dhe Sierra Leone.

Populli Shqiptar dhe veçanarisht shqiptare q banojnë në Kosove ,duhet tu jemi Mirënjohes për jetë      këtyre 21 shteteve të cilat me kerkesën e tyre drejtuar  GjND –së bënë të mundur shpalljen të ligjshme të Pamvarsime Kosovës nëpermjet vendimin të GjND-së të  shpallur me 22 korrik 2010.

MIRËNJOHJE PËR JETE SHTEVE TË MËPOSHTME:

SHBA,BRITANIA E MADHE,FRANCA GJERMANIA,AUSTRIA JAPONIA,ÇEKIA,ZVICRA,POLONIA,SHQIPËRIA,LEKSENBURGU,ESTONIA ,NORVEGJIA,DANIMARKA,FINLANDA,HOLLANDA,IRLANDA,SLLOVENIA,LETONIA,MALDIVET DHE SIERRA LEONE.

TIRANË ,SHQIPËRI ME ,22 KORRIK 2019

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1