Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | LAJME | Deputetët paralajmërojnë se një grua shqiptare azilkërkuese në Britani të Madhe mund të vritet nëse ajo dëbohet

Deputetët paralajmërojnë se një grua shqiptare azilkërkuese në Britani të Madhe mund të vritet nëse ajo dëbohet

Font size: Decrease font Enlarge font
image Richard Bacon

 

Deputetët paralajmërojnë se një grua shqiptare azilkërkuese në Britani të Madhe mund të vritet nëse ajo dëbohet

 

Tre deputetë të Norfolkut kanë bashkuar forcat për të bërë presion ndaj Home Office për ndalimin e dëbimit të një gruaje shtatëzënë shqiptare, të cilët u frikësohen fakteve të Kanunit se mund të vritet.

Clive Lewis i Norwich South, Richard Bacon i South Norfolk dhe George Freeman, deputet për Mid Norfolk, besojnë se gruaja shqiptare nëse largohet me forcë nga Britania e Madhe ajo mund të jetë viktimë e vrasjes si pasojë e Kanunit që është pjesë e Kodit të Nderit.

Besohet se gruaja me një fëmijë të vogël erdhi në Mbretërinë e Bashkuar ndërsa ishte shtatzënë rreth dy vjet më parë dhe ndonëse ajo ka arritur të integrohet mirë në Norëich, kërkesa e saj për të qëndruar është hedhur poshtë dhe nuk ka mundësi për apelim. Ajo po pret edhe fëmijën e saj të dytë.

Ajo u informua për vendimin e Home Office në fund të javës së kaluar dhe iu dha vetëm shtatë ditë për t'u larguar. Gjatë seancës pyetësore të kryeministrit z. Bacon pyeti: "Shqipëria ka një nga normat më të larta të vrasjeve të nderit në Evropë. A do të qëndrojë Qeveria Britanike afër rastit të një gruaje që qëndronte në zonën e tij legjislative për Norëich South dhe tani, nëpërmjet bujarisë së terapistit të saj, po qëndron në Norfolk të Jugut në shtëpinë e terapistëve për të zvogëluar rrezikun e dëmit vetjak dhe po të ishte dëbuar në Shqipëri ndoshta së shpejti, nesër mund të jetë viktimë e vrasjes së nderit”.

Z. Bacon shtoi: "Kam shkruar tek sekretari i Home Office dhe e kam ngritur atë në Commons. Unë kam folur edhe me ministrin e emigracionit dhe jam i bindur se Clive, Xhorxh dhe unë do të fitojmë një takim për të provuar këtë punë.

"Isha e shqetësuar që gruaja në të vërtetë mund të dëbohej përpara se të kishim një shans për të parë më shumë nga rasti. Isha i shqetësuar se do të ishim shumë vonë kur ajo do të vritet.

"Dhe kjo është një mundësi serioze. Në disa zona rurale vrasjet e nderit shqiptar mbeten mjaft të përhapura.

"Terapistët e saj kanë qenë duke punuar me këtë grua për një kohë të gjatë. Ata ishin shumë të shqetësuar për vetë-dëmtimin e saj."

Përgjatë Shqipërisë vrasjet e nderit kanë një traditë të gjatë. Kanuni është një grup ligjesh dhe zakonesh shqiptare për të cilat nderi është një nga katër shtyllat dhe përdoret shpesh si lehtësim për vrasje.

Z. Lewis tha: "Faktori im dhe fëmija i saj dyvjeçar nuk duhet të ishin vënë në rrezik deportimi. Së bashku me Çeçeninë, Shqipëria, vendi i saj i origjinës, ka një nga normat më të larta të vrasjeve të nderit në Evropë.

"E drejta e saj për të qëndruar, për hir të shëndetit të saj mendor dhe asaj të fëmijës së saj, duhet të jepet ASAP".

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1