Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | LAJME | Gjashtë televizione komerciale në Shqipëri...

Gjashtë televizione komerciale në Shqipëri...

Font size: Decrease font Enlarge font
image Gjashtë televizione komerciale në Shqipëri...

Gjashtë televizione komerciale në Shqipëri, dy prej të cilave veprojnë në nivel kombëtar, po kërkojnë një pjesë të taksës së përdorur për të financuar transmetuesin publik RTSH

 

Gjashtë televizione komerciale në Shqipëri, dy prej të cilave veprojnë në nivel kombëtar, po kërkojnë një pjesë të taksës së përdorur për të financuar transmetuesin publik RTSH.

Sipas Balkan Insight, ata dëshirojnë të shohin ndryshimin e ligjit në mënyrë që ata të ndahen 50% të 9.2 milion € RTSH fiton çdo vit nga tatimi TV, i mbledhur përmes faturave të shërbimeve. RTSH, në anën tjetër, propozoi më parë këtë vit se tatimi duhet të rritet me 50%.

Të gjashtë stacionet televizive thonë se do të përdorin fondet shtesë për të rritur gazetarinë investigative dhe për të kundërshtuar lajmet e rreme.

Ata gjithashtu do të donin të shihnin RTSH të ndalonte të mbante reklama, të cilat vitin e kaluar i siguronin transmetuesit publik 500,000 euro në të ardhura.

Transmetuesit e MTL të Shqipërisë kishin kombinuar të ardhurat prej € 32 milion në 2017, shumica e të cilave erdhën nga reklamat.

Megjithatë, tregu mbizotëronte nga stacionet Top Channel dhe TV Klan, të cilat së bashku kishin një pjesëmarrje prej 67%.

Comments (1 posted):

Guri Naimit D(Dh Xh) on 17/06/2018 00:55:57
avatar
Po po!Llogaritni dhe TV"Pasqyra shqiptare
" qe nga Torntua, mbush dhe ekranet e Tv ne atdhe,kush nuk i sheh emisinet e saj ku pasqyrohen arritiet e emigranteve tane te kudondodhur.Faleminderit Ilir lena sa beni.Mbeshteteni sa me shume o zoter te Tv ne atdhe...mjaft ne jepni ato shembuj negative.Shqiperia e tera eshte shembelltyre,na afroni ato. (natyrisht perjashto te enjten e politikaneve ne kuvend.)
Sa di; Faleminderit mbeshtetesve jo te pakte,ketu ne Kanada(Toronto).
Guri Naimit D.

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1