Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | LAJME | Kings gati për të hapur shkollën ndërkombëtare në Shqipëri

Kings gati për të hapur shkollën ndërkombëtare në Shqipëri

Font size: Decrease font Enlarge font
image Kings gati për ka për të hapur shkollën ndërkombëtare në ShqipëriKings gati për ka për të hapur shkollën ndërkombëtare në Shqipëri

Kings gati  për të hapur shkollën ndërkombëtare në Shqipëri

 

Kings Education do të hapë një shkollë ndërkombëtare në Tiranë, Shqipëri, në partneritet me rrjetin lokal të sipërmarrësve Sapaud.

 

Institucioni i ri, Kings Tirana, do të hapë dyert e veta në shtator 2018 dhe do të sigurojë një arsim ndërkombëtar të përqendruar, me një përzierje të kurrikulës shqiptare dhe britanike, për studentët lokalë nga vitet dy deri në 13 vjeç.

"Shqipëria është një vend shumë i vogël, që është gjithnjë më shumë arsye për ne që të kemi një perspektivë globale"

Kolegjet e Kings në Mbretërinë e Bashkuar dhe qendrat e rrugëdrejtimit të Kings në SHBA gjithashtu do t'u ofrojnë të diplomuarve mundësinë për përparim në universitetet në SHBA dhe Britani të Madhe.

"Ne jemi të kënaqur të mirëpresim kolegët dhe studentët tanë të rinj në komunitetin global të Kings," tha drejtori i Kings Andrew Hutchinson në një deklaratë.

"Partneriteti ynë me Sapaud ofron një mundësi për të punuar me një organizatë të re që i ndajnë vlerat tona dhe ka një vizion për të sjellë mundësi të shkëlqyera arsimore ndërkombëtare për studentët në Shqipëri".

Për drejtorin e Sapaud, Eda Basha, partneriteti me Kings do të lejojë grupin të përmbushë ambiciet e tij për të nxitur opinionin ndërkombëtar të Shqipërisë.

"Shqipëria është një vend shumë i vogël, që ka më shumë arsye për ne që të kemi një perspektivë globale", tha ajo në një deklaratë.

"Qëllimi ynë është të pajisë të rinjtë tanë me ndërgjegjësimin, njohuritë dhe aftësitë që duhet të lulëzojnë në një mjedis gjithnjë e më ndërkombëtar dhe për t'i ndihmuar ata dhe Shqipëria që të shfrytëzojnë më shumë mundësitë globale. Ne jemi të kënaqur që kemi Kings si partnerë - ata janë duke na mundësuar që të realizojmë ambiciet tona ".

Një ceremoni nisjeje në qershor u ndoq nga personalitete vendëse duke përfshirë ambasadorin asistent në Mbretërinë e Bashkuar dhe tërhoqi mbulimin e medias lokale.

"Ka interes të konsiderueshëm në shkollë pasi është një koncept i tillë i ri dhe ka marrë një profil të lartë në mediat lokale", tha drejtori i marketingut i Kings, Andrew Green për The PIE.

Kërkesa, tha ai, ka të ngjarë të jetë shumë i fortë.

Një drejtor i studimeve dhe drejtorit është në vend dhe zënë me rekrutimin e mësuesve dhe stafit në këtë moment. Sapaud do të jetë përgjegjës për menaxhimin e përditshëm të shkollës dhe për kontratat e mësuesve, shpjegoi Green.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1