Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | LAJME | I çuditshëm, dhimbëmadh, tërheqës,… dhe pse është vajtim

I çuditshëm, dhimbëmadh, tërheqës,… dhe pse është vajtim

Font size: Decrease font Enlarge font
image “The Spektator”

“The Spektator” e quan vajtimin si një performancë. Kjo revistë britanike shkruan: Vaji tek shqiptarët është më shumë se një traditë. Si një art më vete, vajtimi varion në zona të ndryshme. Dhe ai më së shumti u takon zonjave shqiptare … Zonja shqiptare e tkurrur nga dhimbja, lëshon linjat e saj të zërit të zvogëluara, që ngjajnë si gargullima të athshme tejet dhimbëprurëse në zbrazëtinë e krijuar, vetëm ulen dhe flasin, ata me zërrin dhe stilin e tyre vajtues hyjnë thellë në bisedë me jetën e përtejme. Venecianët struken pas mbulesës së plotë të fytyrës, dhe mes heshtjes dhe dhimbjes nget pëlhura që lëkundet në simpati respekti. Azerbajxhanët shkulmin kofshët e tyre ndërsa vajtojnë. Disa kanë ritëm, që ndjehet në qarqe, nervozizëm tek gishtat e bëhen tërësisht përhumbje. Disa vajtojnë, por vajtimi është vetëm për gratë…, nuk lejohen burra. I çuditshëm, dhimbëmadh, tërheqës,… dhe pse është vajtim.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1