Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | LAJME | Takim i mendjeve

Takim i mendjeve

Font size: Decrease font Enlarge font
image Takim i mendjeve

Takim i mendjeve

 

I tillë është quajtur takimi që mbahet në Berlin. Kryeqendra e kulturës, për Lidhjen e Liderëve të Artit ndihmohet nga New York Times. Ndërsa takimi pikëtakon kulturat mësohet se edhe muzeumet kanë filluar të ndjejnë efektin e kulturave. Si shembull jepet efekti i artit latin në kulturën amerikane. Me këtë rast dhe artistët e koleksionit duket se me Berlinin e kulturës kanë gjetur shtëpinë e tyre. 

Berlini ndihmon kanalet krijuese të gjejnë shpirtin krijues dhe afrojnë hapësirë intensive për të lëvruar. Amerikanë të shumtë si artisti Trevor paglen tashmë kanë hapur studiot në Berlin. Punët artistike të Sean Scully, sjellin jetën dhe efektin e jtës irlandeze. Në 20 mijë metra katrore është dhe shpirti inspirues i Ai Wiwei që është fokusuar në krizën globale të refugjatëve. Arti i tij “Laundromat” është një instalim që përfshin 2046 pjesë rrobash të lëna kampeve nga refugjatët. 

Duke parë familjaren ngasyri koleksionues muzeumet përdorin perspektivën globale për të lidhur format e ndryshme të artit me vendet. “Deehunt” nga Walter Spies dhe Tita Salina sjellin një ishull që paraqet arkipelagun. Skulptorja boliviane Marina Nuhez del Prado kapërcen dhimbjet njerëzore dhe i sjell tek arti i Venus Niagra. 

Riudhëtimi i viteve sjell Roterdamin e viteve 1910 dhe 1925 në një kënd që sheh me syrin e sotëm detajet. Dhe e gjitha është për të shitur art për një ndryshim jete. A ka qenë gjithnjë kështu me artin? Takimi i mendjeve në Berlin pritet të ndryshojë diçka në mjaft deviza të ngurta mes kohërave dhe artit. 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1