Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | KOMENTE | Në vend të një shkrimi për sagën e fatosit të rradhës...

Në vend të një shkrimi për sagën e fatosit të rradhës...

Font size: Decrease font Enlarge font
image Dr Gëzim Alpion

Në vend të një shkrimi për sagën e fatosit më të ri të ministrisë të punëve të 'përjashtme' dhe qeverinë e 'drejtorëve': 

 

Një ndër kombet më të vjetër vazhdon vegjetimin i kapërthyer nga një makth i pa fund. Kështu ndodh kur qeverisesh nga despotë të 'zgjedhur' që trajtonë atdheun si çiflig të trashëguar, dhe shesin gjallesa anonime për gjenij. Njerëzit mendohen më shumë kur blejnë një orendi shtëpie se shefi i ekzekutivit kur zgjedh qeverinë. Sharada e mosmarrëveshjeve publike ndërmjet kryeminstrave dhe presidentëve ka kohë që është bërë një farsë sa bajate po aq edhe e turpshme. Përplasje të tilla e bëjnë të domosdoshëm kërkimin e një zgjidhje që do të mundësoj një komunikim dhe bashkëpunim shumë më të efektshëm të dy institucioneve themelore të shetit. Emërimet qeveritare duhen bërë publike vetëm pasi të jenë aprovuar paraprakisht nga të dy palët, siç ndodh në botën e civilizuar, nga e cila ndonjëherë duket se jemi larg me vite drite!

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1