Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | KOMENTE | Kanë thënë për shqiptarët

Kanë thënë për shqiptarët

Font size: Decrease font Enlarge font
image Skënder Karaçica

Kanë thënë për shqiptarët

Carl Riter von Saxi:,,Ndjenjën e vjetër kombëtare e mbrojtën më shumë se të tjerët shqiptarët.
Hobhouse:,,Kur banorët e provincave të tjera pyetën se kush janë,ata do të thonë:,,Jemi turq,,ose ,,Jemi kristianë,,.Kurse një burrë i këtij vendi të përgjigjet:,,Unë jam shqiptar,,!
A.Lamratin:E vetmja gjë e paluajtshme të shqiptarët është pasioni për pavarësi dhe lavdi.
Grisebach:Shqiptarët janë popullsi që nuk dallohen dot nga aparenca se muyslimane se e krishterë është.
Dr.Hamler:Shqiptarët s,kanë gjuhë të unifikuar.Kjo vjen nga historia e tyre.Por kjo nuk do të thotë se nuk janë ndër popujt më me kulturë në Evropë!
Bernard Barej:Të huajt kanë vënë re që tosktë dhe gegët,çfarëdo qofshin,të krishtërë,apo myslimanë,krijojnë një familje unike,të bashkuar,jo vetëm nga lindja e gjakut,por,në radhë të parë,nga ideali i ringritjes së kombit të tyre.
Aleksandër Gilfreding:Një gjerman ka kontatuar se,,Sllavi,greku,vllahu,lirinëe vë mbi fenë e tij,Shqiptari ndërkaq lirinë e ve madje edhe mbi fenë!
Atë Lavro Mihaçeviq:Shqiptari më tepër mburret që është shqiptar se sa fenë e vet!
Th.Arnolld:Ndërmje myslimanëve dhe të krishterëve shqiptarë nuk ekziston kurrfarë antagonizmi,edhe kjo ka vazhduar me breza të tërë.Faktori i besimit nuk ka qenë shkas për ndasi në mes tyre.
(S.K.-nga notesi im)

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1