Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | KOMENTE | Departamenti i Policisë i New Lenox në SHBA priti disa oficerë policie nga Shqipëria

Departamenti i Policisë i New Lenox në SHBA priti disa oficerë policie nga Shqipëria

Font size: Decrease font Enlarge font
image Departamenti i Policisë i New Lenox në SHBA priti disa oficerë policie nga Shqipëria

 

 

John Ferak

 

 Policët shqiptarë vizitojnë policinë e re të Lenox për trajnimin e gjinisë së seksit

(Lajmërimi në vijim është nga Departamenti i Policisë New Lenox dhe është redaktuar.)

 

Departamenti i Policisë së New Lenox ka organizuar një pritje për një delegacion polircie të dërguar nga Departamenti Amerikan i Shtetit. Delegacioni është i përbërë prej gjashtë zyrtarëve të lartë të të cilët janë në fushën e zbatimit të ligjit të krimeve seksuale dhe me ta kanë dhe një përkthyes nga Shqipëria. Grupi ishte në New Lenox javën e kaluar, 5-9 mars, për trajnimin e hetimeve të krimeve seksuale në Departamentin e Policisë New Lenox.

“Kontigjenti shqiptar, i cili po bashkëpunon me kolegët e tyre amerikan në udhëheqjen e trajnimit të të gjithë Forcës së Policisë Shqiptare mbi Hetimet për Krimet e Gjinive, do të krijojë procesin hetimor, procedurat dhe politikat në lidhje me krimet seksuale dhe mënyrën se si trajtohen në vendin e tyre” sipas zyrtarëve të Policisë New Lenox.

New Lenox u zgjodh si vend pritës për shkak të vendndodhjes në Midëest qendrore dhe brenda rajonit të Çikagos. Instituti i Policisë Jugore në Universitetin e Louisville gjithashtu përmendi cilësinë dhe komoditetin e objekteve të departamentit të policisë në kulmin e dy sistemeve kryesore ndërshtetërore, komunitetin e sigurtë dhe aksesin e lehtësive si në dhe rreth New Lenox si motive për të mbajtur trajnimin këtu.

“Ne jemi të nderuar që të presim mysafirët tanë ndërkombëtarë dhe të presim partneritetet që ky trajnim dhe puna ekipore do të nxisin”, njoftoi Departamenti i Policisë së New Lenox.

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1