Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | KOMENTE | Pauzë

Pauzë

Font size: Decrease font Enlarge font
image Astrit Lulushi

Pauzë
Astrit Lulushi

Çdo të thotë rrish pezull? Në tokë jo e jo, por as në qiell, dhe era të përplas asgjëkundi. “Pezull” është varje, pa litar, i lirë dhe i varur, vjen ndoshta nga një “pauzë”. Kështu ndodhet vendi, dikur i shtypur nga një diktaturë, dhe tani pezull. Pritet të bjerë në tokë, i dërmuar dhe mund ta marrë veten, të ringrihet, por edhe të shkojë lart në qiell, të shuhet a të vdesë. Me ata që e udhëheqin ka gjasa të ndodhë kjo e fundit, në se nuk dalin të tjerë që ta parandalojnë. Vendi ka afër 30 vjet ngritur pezull, në një pozitë nga ku nuk ka ku të shkojë, duke u përsëritur për ‘të se ndodhet në “tranzicion” pa thënë se kur do të mbarojë. I ngjan një stine vjeshte pa fund, me gjethe as në tokë e as në pemë e cila pret një dimër të ashpër para se sythe të reja të lëshojë. Këto gjethe që kishte kanë vdekur.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1