Navigate archive
first first July, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | INTERVISTA

INTERVISTA

image

Jemi në prag diktature, i besoj rezistencës paqësore

“Nuk ka asgjë më të tmerrshëm, më fyes dhe më depresiv se banaliteti”. Kjo thënie e Çehovit është për shkrimtarin Lazër Stani përshkrimi që i
Full story

Një studiues i zellshëm i vlerave etnokulturore e shpirtërore të popullit tonë.

image
     (Në intervistë me Akademikun Prof.Dok.Mark Tirta ka renditur aktivitetin shkencor 50 vjeçar  të tij, por edhe risitë në fushën e kërkimeve shkencore dhe produktive.)    Si ndodhi ...
Full story

KUR QESHJA ME LOT ME METIN ME SHOKË…

image
KUR QESHJA ME LOT ME METIN ME SHOKË… Nga arkivi i gazetarit   Homazh për Muhamet Likon...   Ata erdhën nga Vlora, nga ai qytet me histori Shqipërie në kohë ...
Full story

“Gruja e Vitit” që shkruan poezi nga Shkodra e Laçi ... deri në Selanik

image
MARJANA SULEJMANI: “PËRMBAJTJA E POEZIVE TË MIA ËSHTË, PËR KARAKTERIN TIM TË FORTË DHE TË PAVARUR…” Nga: Prof.Murat Gecaj       publicist e studiues 1.Përshëndetje, mike Marjana! ...
Full story

LAZËR STANI: TRADITA E FUQISHME NGANJËHERË KTHEHET NË TABU PENGUESE PËR SHKRIMTARIN

image
    LAZËR STANI: TRADITA E FUQISHME NGANJËHERË KTHEHET NË TABU PENGUESE PËR SHKRIMTARIN   Intervistoi: Violeta Murati   Njeriu i dosjes, Dënesje në dru, Koha për nuse... janë titujt e parë ...
Full story

Jam dëshmitar i asaj rritje cilësore që ky komunitet ka pësuar

image
Jam dëshmitar i asaj rritje cilësore që ky komunitet ka pësuar   Intervistë me Shkëlqesinë e Tij, Ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë të RSh në Britani të ...
Full story

“Lante shumë rroba me dorë në govatë”, rrëfimi ndryshe i vajzës së Vaçe Zelës: Dridhej në skenë, dashuria me tim atë…

image
“Lante shumë rroba me dorë në govatë”, rrëfimi ndryshe i vajzës së Vaçe Zelës: Dridhej në skenë, dashuria me tim atë… Një rrëfim ndryshe, një anë ...
Full story

Sa të gënjyer ishim!

image
  Sa të gënjyer ishim ! Intervistë me ish refugjatin prej Prishtine në Korçë, Ismet Myftar Berishën  dhe të   shoqen e tij, Nailen. Intervista është kryer në ...
Full story

Shkrimtari Viron Kona rrëfen fëmijërinë e tij

image
“Vlorën edhe Vlorën, thelp e kam në zemër, /ditën e kam dritë, natën e kam ëndërr”.                                                                                    Ali Asllani  (Poezia “Vlora”)     -Z. Viron. Ke shkruar dhe shkruan shumë për ...
Full story

Arratisjet dhe mamuthët e pushtetit

image
  Bisedë me Dritëro Agollin dhe Xhevahir Spahiun (Nga blloku i shenimeve) Para vitit 1990, me Dritëroin nuk kam patur marërdhënie të afërta, por e kam takuar 3-4 ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1