Newsletter
Email:

ARGUMENT

SHPRESA TË REJA PËR NJË REZULTAT KREATIV... ARGUMENT Kur flasim për të ardhmen duhet të vlerësojmë motivin se ku duhet të fokusohemi..ku duhet të
image
Rudina Papajani

Latest News

LIBRI RI - ARKEOLOGJIA NË PULLAT SHQIPTARE

image
    Pjesë nga parathënja e librit Arkeologjia në pullat shqiptare Me 5 Maj 1913 u emëtua pulla e parë  postare shqiptare ,nga qeveria e patriotit Ismail ...
Full story

Filmi dokumentar “Ullmar Qvick – ambasador i kulturës shqiptare në Suedi” - Portret kulturor – Regjisore: Fitore Rubovci.

image
   “Unë, nëse do të jetoja edhe një herë, do të punoja me shqiptarët dhe për shqiptarët”. Ullmar Qvick (Kvik) Më 23 prill 2019, në “Ditën Ndërkombëtare ...
Full story

Çasti i fundit

image
Çasti i funditAstrit LulushiE gjithë politika e këtyre 30 viteve të fundit në Shqipëri mund të quhet politikë e minutës së fundit, politikë e trashëguar ...
Full story
image

Libri studimor “Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf Luzajt”

Doc. Odise Çaçi    Analizë e librit studimor“Rrugëtimi Filozofik i Prof.Dr. Isuf Luzajt” i të mirënjohurës ‘Mjeshtres së Madhe”, VilhelmeVrana Haxhiraj                                                                                                    -Analizë-      Odise Çaçi ,Pedagog, Univ. “I.Qemali”,Vlorë    Në një Simpozium Ndërkombëtar, ...
Full story
image

Një reagim nga Profesor Sami Repishti, dëshmitar i ngjarjeve të Tivarit

Një reagim nga Profesor Sami Repishti, dëshmitar i ngjarjeve të Tivarit:    “Mirëmengjezi e falemnderit Frank për kete shkrim me randësi.  Unë i kam pa kosovarët në Shkodër, ...
Full story
image

AKADEMI PËRKUJTIMORE PËR MASAKRËN E TIVARIT

                              NË PRISHTINË U MBAJT AKADEMI PËRKUJTIMORE                                                        PËR MASAKRËN E TIVARIT                                                       Nga Frank Shkreli   Ja edhe shënjat e para të një ...
Full story
image

Në gjurmët e një romani të pabotuar ... Përjetësisht… Pjesa e dytë

Ora e historisë. Profesori po   shpjegonte   temën mbi  Konferencën e  Labinotit në shtator të vitit 1943.  Ligjërata e tij vazhdonte: -  Me  ardhjen e   pushtuesve   nazistë, i gjithë  reaksioni  u  bashkua   rreth tyre.   Kuislingët  e kallëpeve të ndryshme shpresonin tani se me ndihmën ...
Full story
image

LULEKAMBANAT E MUZGUT

Vullnet Mato   LULEKAMBANAT E MUZGUT   Kur dita diellore arriti purpurimin e perëndimit, ra kambana e kupës qiellore me tone te drithëruar.  Atëherë ulën kryet, në ritualin bimor të nderimit, lulekambanat ...
Full story
image

Transferimi

Nga Përparim   Hysi     Sapo doli kuadri (kështu veprohej çdo fillim vitishkollor,pas pushimeve të verës) dhe Plator Çekanin, për"punë të dobët", e kishin transferuar mbi ...
Full story
image

PROFESORI AUTORITAR SULEJMAN DEMIRI

    PROFESORI AUTORITAR SULEJMAN DEMIRI   Kadri Tarelli Para disa kohësh në nëntor 2014, isha në Tiranë, i ftuar në Radio Tirana, nga gazetarja e mirënjohur Kozeta Hoxha, ...
Full story
image

REPRIZA E “VËLLAZËRIM - BASHKIMIT”

  REPRIZA E “VËLLAZËRIM - BASHKIMIT”       NGA KALOSH ÇELIKU          Herët nëpër shkrimet e mia publicistike e kam ngritur zërin për një dukuri politike, që e ndjek ...
Full story
image

Katër të Vërtetat Fisnike të budizmit

    E vërteta e vuajtjes  (1)                                                                                                                         E Vërteta e Parë Fisnike quhet “Dukka.” Ajo thotë se jeta përbëhet nga vuajtjet. Buda përkufizon tri lloje vuajtjesh, ...
Full story
image

Pasoja

PasojaAstrit LulushiDiktatura, kaq shumë e ngjitur pas shqiptarit. Ai nuk ndahet prej saj, dhe ajo është bërë lëkura e trupit, edhe e turpit të tij.E ...
Full story
image

Në Shqipëri dhe në Kosovë duhet çmontuar sistemi politik i korrupsionit

  Në Shqipëri dhe në Kosovë duhet  çmontuar  sistemi politik i korrupsionit Nga Skënder Sadri KAPITI Në Shqipërinë paskomuniste u instalua regjimi i korrupsionit, nje regjim ...
Full story
image

KËSAJ HERE, TAKIM ME MIKUN TONË TË NDERUAR, DURO MUSTAFAI…

Skicë: KËSAJ HERE, TAKIM ME MIKUN TONË TË NDERUAR, DURO MUSTAFAI… Nga: Murat Gecaj 1. Një lexues i vëmëndshëm, sidomos në faqet e Fb, ka vërejtur se, në vazhdimësi jam ...
Full story
image

NËNA TEREZE BASHKON DY FAMULLI AMERIKANE NË NJË

    Dy kisha katolike, “Sacred Heart” dhe “St. Francis of Assisi” në qytetin Njubërg të Nju Jorkut, një qytet i vogël në breg të lumit madhështor ...
Full story
image

GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU NË PULLËN FRANCEZE

  GJERGJ KASTRIOTI  SKËNDERBEU NË PULLËN FRANCEZE ---------------------------------------------------------------------------------------------- NGA .HYSEN S.DIZDARI Autor i librit ,,,Gjergj Kastrioti-Skënderbeu në  pullat Shqiptare 1913-2017.,, Antar i shoqatës botërore të  gazetarve dhe autorve në  filateli./www ...
Full story
image

KONTEKSTI I NGJARJES SË HIDHUR

    Personazhi im një kohë të gjatë kishte shtegtuar me imagjinatën e tij nëpër labirintet e fshehtësive kreative. Në atë kërkim të vështirë e të pa ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 90
Guests: 89
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1