Newsletter
Email:

GJURMËT E TOKËS: VARRE E NOFKA

GJURMËT E TOKËS: VARRE E NOFKANga Luan Çipi   Diku, varreza me Italianë,Më tej, “Varret e Çifutëve”,Varre me Grekë e Gjermanë,Sllavë ndenë dhe, atje më tutje.   Në luftime
image
Luan Çipi

Latest News

Libri studimor “Rrugëtimi filozofik i Prof.Dr.Isuf Luzajt”

image
Doc. Odise Çaçi    Analizë e librit studimor“Rrugëtimi Filozofik i Prof.Dr. Isuf Luzajt” i të mirënjohurës ‘Mjeshtres së Madhe”, VilhelmeVrana Haxhiraj                                                                                                    -Analizë-      Odise Çaçi ,Pedagog, Univ. “I.Qemali”,Vlorë    Në një Simpozium Ndërkombëtar, ...
Full story

Një reagim nga Profesor Sami Repishti, dëshmitar i ngjarjeve të Tivarit

image
Një reagim nga Profesor Sami Repishti, dëshmitar i ngjarjeve të Tivarit:    “Mirëmengjezi e falemnderit Frank për kete shkrim me randësi.  Unë i kam pa kosovarët në Shkodër, ...
Full story

AKADEMI PËRKUJTIMORE PËR MASAKRËN E TIVARIT

image
                              NË PRISHTINË U MBAJT AKADEMI PËRKUJTIMORE                                                        PËR MASAKRËN E TIVARIT                                                       Nga Frank Shkreli   Ja edhe shënjat e para të një ...
Full story
image

Në gjurmët e një romani të pabotuar ... Përjetësisht… Pjesa e dytë

Ora e historisë. Profesori po   shpjegonte   temën mbi  Konferencën e  Labinotit në shtator të vitit 1943.  Ligjërata e tij vazhdonte: -  Me  ardhjen e   pushtuesve   nazistë, i gjithë  reaksioni  u  bashkua   rreth tyre.   Kuislingët  e kallëpeve të ndryshme shpresonin tani se me ndihmën ...
Full story
image

LULEKAMBANAT E MUZGUT

Vullnet Mato   LULEKAMBANAT E MUZGUT   Kur dita diellore arriti purpurimin e perëndimit, ra kambana e kupës qiellore me tone te drithëruar.  Atëherë ulën kryet, në ritualin bimor të nderimit, lulekambanat ...
Full story
image

Transferimi

Nga Përparim   Hysi     Sapo doli kuadri (kështu veprohej çdo fillim vitishkollor,pas pushimeve të verës) dhe Plator Çekanin, për"punë të dobët", e kishin transferuar mbi ...
Full story
image

PROFESORI AUTORITAR SULEJMAN DEMIRI

    PROFESORI AUTORITAR SULEJMAN DEMIRI   Kadri Tarelli Para disa kohësh në nëntor 2014, isha në Tiranë, i ftuar në Radio Tirana, nga gazetarja e mirënjohur Kozeta Hoxha, ...
Full story
image

REPRIZA E “VËLLAZËRIM - BASHKIMIT”

  REPRIZA E “VËLLAZËRIM - BASHKIMIT”       NGA KALOSH ÇELIKU          Herët nëpër shkrimet e mia publicistike e kam ngritur zërin për një dukuri politike, që e ndjek ...
Full story
image

Katër të Vërtetat Fisnike të budizmit

    E vërteta e vuajtjes  (1)                                                                                                                         E Vërteta e Parë Fisnike quhet “Dukka.” Ajo thotë se jeta përbëhet nga vuajtjet. Buda përkufizon tri lloje vuajtjesh, ...
Full story
image

Pasoja

PasojaAstrit LulushiDiktatura, kaq shumë e ngjitur pas shqiptarit. Ai nuk ndahet prej saj, dhe ajo është bërë lëkura e trupit, edhe e turpit të tij.E ...
Full story
image

Në Shqipëri dhe në Kosovë duhet çmontuar sistemi politik i korrupsionit

  Në Shqipëri dhe në Kosovë duhet  çmontuar  sistemi politik i korrupsionit Nga Skënder Sadri KAPITI Në Shqipërinë paskomuniste u instalua regjimi i korrupsionit, nje regjim ...
Full story
image

KËSAJ HERE, TAKIM ME MIKUN TONË TË NDERUAR, DURO MUSTAFAI…

Skicë: KËSAJ HERE, TAKIM ME MIKUN TONË TË NDERUAR, DURO MUSTAFAI… Nga: Murat Gecaj 1. Një lexues i vëmëndshëm, sidomos në faqet e Fb, ka vërejtur se, në vazhdimësi jam ...
Full story
image

NËNA TEREZE BASHKON DY FAMULLI AMERIKANE NË NJË

    Dy kisha katolike, “Sacred Heart” dhe “St. Francis of Assisi” në qytetin Njubërg të Nju Jorkut, një qytet i vogël në breg të lumit madhështor ...
Full story
image

GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU NË PULLËN FRANCEZE

  GJERGJ KASTRIOTI  SKËNDERBEU NË PULLËN FRANCEZE ---------------------------------------------------------------------------------------------- NGA .HYSEN S.DIZDARI Autor i librit ,,,Gjergj Kastrioti-Skënderbeu në  pullat Shqiptare 1913-2017.,, Antar i shoqatës botërore të  gazetarve dhe autorve në  filateli./www ...
Full story
image

KONTEKSTI I NGJARJES SË HIDHUR

    Personazhi im një kohë të gjatë kishte shtegtuar me imagjinatën e tij nëpër labirintet e fshehtësive kreative. Në atë kërkim të vështirë e të pa ...
Full story
image

PROMOVOHET NË TIRANË DHE KORÇË KRIJIMTARIA E BESIM XHELILIT

  PROMOVOHET NË TIRANË DHE KORÇË KRIJIMTARIA E BESIM XHELILIT   Me mbështetjen e Ambasadës Austriake Tiranë, të Muzeut Historik Kombëtar Tiranë dhe në praninë e një numri ...
Full story
image

75-së VJETORI I ÇLIRIMIT NË SYTË E VETERANËVE

  75-së VJETORI I ÇLIRIMIT NË SYTË E VETERANËVE (25 Prill 1944: krijohet Brigada e Tetë Sulmuese) Bashkëbisedim me ish-partizanët, tashmë veteranë: Yzeir Dervishi, Naxhi Zhupa dhe Zenel ...
Full story
image

Mira Meksi, një shkrimtare erudite

                   Në veprën më të fundit “Hakmarrja e Kazanovës”,ku përfshihet novela me titullin në fjalë dhe 16 tregime, vepër kjo që u prezantua në panairin e librit ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 45
Guests: 44
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1