Newsletter
Email:

Arkeologët italian dhe Shqipëria e viteve 1880-1944

  Arkeologët italian dhe Shqipëria e viteve  1880-1944 Gëzim Llojdia 1. Burimet italiane por edhe ato shqiptare  shqyrtojnë njw fakt: se arkeologët e huaj patën interes në vitet ‘
image
Gëzim Llojdia

Latest News

Vetmia e lypsit

image
Poezi Xhevahir Cirongu       Vetmia e lypsit Vraponin si të çmendura gjethet e asaj vjeshte Të verdha si dylli ato ishin bërë, Rrugëve të asfaltuara,  vraponin nga vetmia  Drejt  tyre zgjat  krahë e duart një ...
Full story

AKUMULIMI FILLESTAR INFORMAL

image
AKUMULIMI FILLESTAR INFORMAL LINDI POLARIZIMIN EKONOMIK NË SHOQËRINË SHQIPTARE (Vijon nga numri i kaluar) Pikërisht këto mënyra që u vendosën duke praktikuar përdorimin e  formulës Para-Mall-Para (P-M-P), lindën akumulimin ...
Full story

Mizori e shthurje

image
Mizori e shthurjeAstrit LulushiImitimi është rrallë i respektueshëm. Madje edhe merita humbet gjysmën e vlerës kur nuk është origjinale. Por asgjë nuk mund të jetë ...
Full story
image

Dritëro Agolli dhe rapsodi xha Selimi i Brate

 Dritëro Agolli dhe rapsodi  xha Selimi i Brate Gëzim Llojdia 1. Duke shkundur  pluhurin e kohës. 51 vjet më parë. E diel 11 shkurt 1968. Poeti Dritëro Agolli ...
Full story
image

Përjetimi i fajit të gruas në shoqërinë mashkullore

Lis Bukuroca   Përjetimi i fajit të gruas në shoqërinë mashkullore   U shtangëm, u tronditëm, na u prish gjaku pse Flora Brovina bëri një gabim. U shkruan mijëra ...
Full story
image

Kush më afër dashurisë

Kush më afër dashurisë                                      Mendime për librin                               Eva—Kjo fajtore e përjetshme   Nevruz «Isak» abilekaj. Ky ndajshtim, më ndihmoi për prezantimin e autorit tek ata pakë njerëz që nuk ...
Full story
image

Mbi të menduarit

Mbi të menduaritAstrit LulushiKur një njeriu i kërkuan të punonte më shpejt, atij iu duk sikur i thanë - “mos mendo shumë”. Të menduarit është ...
Full story
image

Të shprehësh kulturën tënde

  Alfred Papuçiu Alfred Papuçiu falenderon Gjenevën për mikpritjen e saj ndaj bashkësive të huaja dhe respektin ndaj kulturave të vendeve të origjinës. S’ka shumë kohë që isha ...
Full story
image

Kur zbulohen elitat e mohuara tё krenarisё kombёtare shqiptare.

Fatmir Minguli Kur zbulohen elitat e mohuara tё krenarisё kombёtare shqiptare.  (Shёnime kritike pёr librin “Elitat e Mohuara.., Krenari Kombёtare”  tё (Mjeshtres sё Madhe & Akademike ,Vilhelme Vranari Haxhiraj)  “Historia ...
Full story
image

AKUMULIMI FILLESTAR INFORMAL

AKUMULIMI FILLESTAR INFORMAL  LINDI POLARIZIMIN EKONOMIK NË SHOQËRINË SHQIPTARE Me dt. 13 maj 2019, “Në kuadër të prioriteteve të tematikave për vitin 2019, Seksioni i Shkencave Natyrore ...
Full story
image

DRITË E ILIRISË

DRITË E ILIRISË MEVLUD BUCI Kushtuar dëshmorit KLODIAN TANUSHI,birit të DIBRËS   Seç na erdh një lajm i zi Që me zi na mbushi, Vjen ai nga Letonia, Ra majror Tanushi.   Ra mjaor ...
Full story
image

Qasja tek një marrëveshje është qasja tek vetvrasja

Ilir Levonja   Qasja tek një marrëveshje është qasja tek vetvrasja   Përpiqem të kuptoj këtë punën e anëtarëve në KZAZ, që opozita ka dërguar me motivacionin për të ...
Full story
image

TË GJITHË, ME NJË GJUHË E NJË FLAMUR...

Vjersha, nga: Isa Mjeku 1.TË GJITHË, ME NJË GJUHË E NJË FLAMUR... Pashë at Zot e pashë at besë burri, pashë atë gjak, Shqipe-Flamuri, mos më pyet se çfarë ...
Full story
image

VETTING-u në Shqipëri duhet t’i bëjë gjyqin drejtësisë së krimit e korrupsionit

VETTING-u në Shqipëri duhet t’i bëjë gjyqin drejtësisë së krimit e korrupsionit Nga Skënder Sadri KAPITI  Reforma në Drejtësi do të ishte  dështim i saj poqese ajo bëhet ...
Full story
image

Basha në Londër në selinë qendrore të Partisë Konservatore Britanike

Në selinë qendrore të Partisë Konservatore Britanike në Londër, Kryetari i PD, Lulzim Basha, u prit nga Kryetari i Partisë Konservatore britanike z. Brandon Lewis. ...
Full story
image

Mediu në Londër: Partia Konservatore Britanike mbështet opozitën shqiptare për qeveri tranzitore

Mediu në Londër: Partia Konservatore Britanike mbështet opozitën shqiptare për qeveri tranzitore   Një delegacion i opozitës shqiptare i kryesuar nga Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha ...
Full story
image

Klika injorante

Lis Bukuroca Klika injorante “Ai që pranon injorancën e tij, e tregon atë një herë; ai që mundohet ta fshehë atë, e tregon shumë herë!” Konfuci  Shtetet e ...
Full story
image

Një Reportazh për një Konferencë

    Drita Halimi-Statovci: Konferenca Shkencore : Veshja shqiptare e Medvegjës dhe viseve tjera, 02.05.2019, Preshevë-Medvegjë-Sijarinë.   Konferencës Shkencore  me temën bosht Veshja shqiptare e Medvegjës dhe viseve tjera,që u mbajt ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Currently active users: 107
Guests: 106
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1