Newsletter
Email:

Poetëve të dënuar

Poetëve të dënuarDr  Fatmir TerziuUnë,nuk ju thashë tungjatjeta!As ristelat nuk desha të di se nga cilët pyje janë prerëas gozhdët në cilën fabrikë janë prodhuarstolat
image

Latest News

Njollat

image
              Ajo i thoshte shpesh: - Me burrin, njëmbëdhjetë vjet, me ty trembëdhjetë. Ai e dëgjonte dhe s’bëzante. Aksidenti vinte, herë i trishtuar me lot e keqardhje, ...
Full story

"Fytyra e Vendlindjes" e DURO MUSTAFAIT

image
Portreti i Poetit zbukurohet me vargje për Vendlindjen                                              (ese) Nga  Përparim   Hysi Të shkruash për një Poet si Duro Mustafai, nuk është aq ...
Full story

SHKRIMTARËT QË NA ERDHËN NGA SUEDIA

image
Kadri Tarelli shkruan:   “Unë, nëse do të jetoja edhe një herë, do të punonja me shqiptarët dhe për shqiptarët”. Ullmar Kvik (Qvick)   SHKRIMTARËT QË NA ERDHËN NGA SUEDIA Si koleg ...
Full story
image

Atdheu i humbur

  Atdheu i humbur   ''Duro o zemër, duro...  Siç duron bora në male''  Jeronim De Rada  Natën e mbrëmshme shikoja një emison për ruajtjen e traditës arbërore bash aty në ...
Full story
image

Politikanët tanë peshkatarë

Politikanët tanë peshkatarë nga Andon Dede, Nju York                 Dihet tashmë nga të gjithë se peshkatarët dhe gjuetarët janë nga njerëzit që gënjejnë më shumë, por përgjithësisht ...
Full story
image

Trekëndëshi i mashtrimit Athinë-Beograd-Moskë

      Athina   Kriza e vitit 2008 që preku vende të ndryshme, zbuloi faqe botës natyrën mashtruese të shtetit grek në marrëdhëniet e tij me Bashkimin Evropian. Vitet ...
Full story
image

“KONFLIKTI ME VETVETEN”- VEPËR BASHKËKOHORE ME VLERAVE TË LARTA NJERËZORE

Vështrim libri:   Nga: Tahir Bezhani   “KONFLIKTI ME VETVETEN”- VEPËR BASHKËKOHORE ME VLERAVE TË LARTA NJERËZORE   (Sejdi BERISHA: ”Konflikti me vetveten”-ese & shkrime të tjera), botoi Club Kultura ...
Full story
image

PROF.KOLË TAHIRI: ME LIBRIN E PARË, PËR GJUHËN SHQIPE NË BELGJIKË…

    1. Për punonjësit e arsimit tonë kombëtar, emri i prof.dr.Kolë Tahirit, tashmë, është i njohur si një ndër personalitetet e dalluara të kësaj fushe jetike për ...
Full story
image

Revista shkencore “Filologjia” boton për romanin “Kojrillat” e Fatmir Terziu

Revista shkencore “Filologjia” boton për romanin “Kojrillat” e Fatmir Terziu     Në numrin 3 të revistës shkencore ndërkombëtare ,,Filologjia”, që botohet në nder të Prof. Dr. Fadil ...
Full story
image

MOS RRI NË DHOMË KOT!

MOS RRI NË DHOMË KOT! Nga Luan Çipi     Jam në dhomë po meditoj Si ta shkruaj një tregim. Një muzikë në sfond dëgjoj, Radio e fqinjit, ulurin.   Tej në rrugë, po leh ...
Full story
image

Punoj ne baza vullnetare, pa pagë, pa kërkesa, dhe pa etje për t’u dukur ne media vizuele.

KEMI OBLIGIM KOMBËTAR QË TË SILLEMI M IRË DHE TË FITOJMË SA MË SHUMË SHOKË -thotë mësuesja, poetja dhe intelektualja shqiptare në mërgim Miradije Gashi në ...
Full story
image

Saranda e 1913 dhe Isadora Duncan

    Një artikull nga seria e atyre, që Dr  Olimpia Gargano studiuese italiane  ka shkruar për Shqipërinë  është edhe ai, që i përket Sarandës të  vitit  1913 ...
Full story
image

“Mont Blanc” dhe kujtimet për Përparim dhe Kristale Rama

“Mont Blanc” dhe kujtimet për Përparim dhe Kristale Rama Mal Berisha, Ish Ambasador i Republikës së Shqipërisë në UK dhe Republikën e Irlandës       Këto shënime rreth miqve të ...
Full story
image

ERDHI MBRËMJA

ERDHI MBRËMJA   Erdhi mbrëmja e lodhur siç vjen në emigrim, puna është punë si kudo në botë dhe djersa kundërmonjëse sado që t'i bësh me deodorant sqetullat, flak rrobat dhe futesh ...
Full story
image

Flamuri i Kosovës në gjysmështizë para Ambasadës në Londër

Flamuri i Kosovës në gjysmështizë para Ambasadës në Londër, në shënim të Ditës së Zisë në Kosovë për viktimat e sulmit në Munih. U prehshin ...
Full story
image

“SPIUNI”

“SPIUNI”   NGA KALOSH ÇELIKU            Moti kohë, nateditë e vrisja mendjen sesi të shpetoj nga “miqtë” e mi dhe gratë “besnike”. Rrospitë meshkuj, që papritmas këmbën përmbi ...
Full story
image

DYZETË VJETORI I THEMELIMIT TË KF “BASHKIMI”- CËRVICË

  NGA BAJRAM ÇELIKU Sporti në fshatin Cërvicë dhe rrethinën e Kërçovës, ka një historik më vete. Edhe të parët tanë dikur janë marrë me sport, edhe ...
Full story
image

VETERANËT E LEKUT

VETERANËT E LEKUT Kur rridhet gjaku fushave,kodrave e bregut,kur shpindërroheshinjeta me vdekjen,vetetranët e sotëm të lekutnuk duronin krismën e dyfekut,Të mjerëve iu pat prishur rehatia,kush mësy ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: Pushimet
Si ndiheni në lidhje me kohën e pushimeve në Atdhe?
Currently active users: 29
Guests: 28
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1