Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ANALIZA

ANALIZA

image

Një libër i çmuar në shërbim të Çështjes Kombëtare

Prof.dr. Eshref Ymeri   Një libër i çmuar në shërbim të Çështjes Kombëtare   Para më shumë se një muaji dhe pikërisht më 16 tetor, në Hotel Tirana, u bë
Full story
image

“Kurthi”i mallit për Atdhenë dhe dashuria në poezitë e Përparim Hysit

             “Kurthi”i mallit për Atdhenë dhe dashuria në poezitë e Përparim Hysit    Nga Sejdo Harka Me poetin Përparim Hysi,kemi vite që njihemi.Që në takimin e parë ...
Full story
image

SI E LEXOJ UNË TREGIMIN E SHKRIMTARIT MYSLIM MASKA “ËNDRRAT E NËNË MARIES”

SI E LEXOJ UNË TREGIMIN E SHKRIMTARIT MYSLIM MASKA “ËNDRRAT E NËNË MARIES”                Në tregimin e shkrimtarit Myslim Maska...’Ëndrrat e Nënë Maries’ është  një kod ndriçues…           Sipas mendimit ...
Full story
image

LARTËSIMI I HISTORISË PËRMES VLERAVE

LARTËSIMI I HISTORISË PËRMES VLERAVE Për librin e Hysen Dervishit:”Dibra zemra e kombit” Nga Mevlud Buci Hysen Dervishi është një ish-drejtues kulture dhe regjisor ,me një përvojë jo ...
Full story
image

ALQI KADENASI – KUADRI I NDERSHËM DHE I PËRGJEGJSHËM

SHPENDI TOPOLLAJ     ALQI KADENASI – KUADRI I NDERSHËM DHE I PËRGJEGJSHËM                   (Rreth librit “ESE” Opinione, Reagime, Qëndrime)     I mençur dhe mjaft i edukuar ishte Alqi Kadenasi qyshkurse ishim ...
Full story
image

Një libër i çmuar në shërbim të Çështjes Kombëtare

Prof.dr. Eshref Ymeri     Para më shumë se një muaji dhe pikërisht më 16 tetor, në Hotel Tirana, u bë prezantimi i librit me titull“Çamëria, krahina më ...
Full story
image

Dy Fjalë për Gertrudën dhe Pietro Marubin e Besim Fushës

Dy Fjalë për Gertrudën dhe Pietro Marubin e Besim Fushës Faruk Myrtaj “Hello, Gertrudë...” dhe “Pietro Marubi” janë dy libra që nuk më kanë dalë asnjëherë tepër ...
Full story
image

BUKURITË TURISTIKE TË KËRRABËS NË PENËN E SKËNDER FARKËS

BUKURITË TURISTIKE TË KËRRABËS NË PENËN E SKËNDER FARKËS Reth librit të Skënder Farkës”Lugina e Kërrabës,njësia administrave Bërzhitë” Nga QAZIM SHEHU Skënder Farka është tashmë i njohur për ...
Full story
image

Përndritjet hyjnore përmes vargjeve të Carrie Hooper

I.Përndritjet hyjnore përmes vargjeve të Carrie Hooper Dr Yllka Filipi Rreth dy shekuj më parë jashtëzakonisht i magjepsur Bajroni*do t’i këndonte Shqipërisë dhe shqiptarëve me mallëngjim, nderim e ...
Full story
image

NJË FRYT ARTISTIK I TRANZICIONIT SHQIPTAR

KOSTA NAKE NJË FRYT ARTISTIK I TRANZICIONIT SHQIPTAR Romani “Tё ngjashmit” i Thani Naqos   E lexova me njё frymё romanin mё tё ri tё Thani Naqos prej 180 ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1