Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ANALIZA | A manipuluan publikisht, Qeveria shqiptare dhe ajo kosovare, me simbolikën dykrenarësh?

A manipuluan publikisht, Qeveria shqiptare dhe ajo kosovare, me simbolikën dykrenarësh?

Font size: Decrease font Enlarge font
image Fadil Maloku

A manipuluan publikisht, Qeveria shqiptare dhe ajo kosovare, me simbolikën dykrenarësh?
(E di që atyre që kanë rënë në folklorizëm patriotik, ky mendim i imi nuk do u pelqej. Por, e vërteta... këtu diku fshihet

1. Per mendimin tim, simbolika e dykraheve nga ana e politikanëve, përveç tjera mesazheve (që mund të jenë të natyrës; elektorale, patriotike, kombëtare e shtetërore)shpalos, edhe një lloj mediokriteti social. 
2. Që thënë me gjuhēn dhe gjykimin sociologjik, është edhe një lloj “rikolonizimi” e mendjes së turmes, e cila për bindjen e kesaj elite aktuale politike, ende ka nevojë për “infuzione” të tilla manipulative, që imperativ të vetëm e kanë “mirëmbajtjen” e deliriumit të pushtetit të tyre, mbi turmen amorfe (lexo; kopenë e pavetëdijshme sociale), dhe zgjatjen e jetës së tyre hedoniste, që u mundëson mu vota e kësaj turme apo kopeje (sipas tyre, gjithnjë ende fëmijërore, dhe e paemancipuar politikisht!) ushtrimin e profesionit të lidershipit...
3. Kjo i bie, që manifestimi publik i simbolikës në fjalë, nga ana e dy qeverive shqiptare, është një manipulim shumë i sofistikuar social...Sepse, në një Projekt serioz shtetërorë, të bashkimit kombëtar, nuk ndëgjuam as pamë, as edhe një të dhënë konkrete... për të arriturat e kësaj ideje! Andaj, rrjedhimisht, kjo ikonografi i bie një manipulim i llojit të vetë që për qëllim të vetëm kishte; ate tē “mirëmbajtjes” se pushtetit

Comments (1 posted):

Dashamiresi D. on 01/12/2018 03:15:39
avatar
nje llogjikim jo normal,pos te tjerave;Masa turme..kope...etj.
Te pakten mos u ngaterrro me te --simboliken dykrenare-zoteri sa shkruani.
Dashamiresi D.

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1