Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | FJALA

FJALA

image

MUZIKANTI FRANO NDOJA KRENARIA E QYTETIT SHKODRES

      95 VJET QË NDRROI JETË KOMPOZITOR I I SHKODRES FRANO NDOJA…  ASHT LE ME 28 KORRIK 1867 DHE KA VDEKË ME 16 QERSHOR 1923… Vdiq papritmas nga
Full story
image

I admiruar nga bashkqytetarët e tij.

Nga: Pierre-Pandeli Simsia Dy vite më parë, pas një aktiviteti të rëndësishëm vlerësues në sallën e Pallatit të Kulturës: "Margarita Tutulani" në Berat, në hollin e ...
Full story
image

MISIONARI TRACKI DHE SHQIPNIA

    DOSJA 1885...18 KORRIK 1946 Njoftohët Drejtoria e Sigurimit të Shtetit në Tiranë, me shkresën  nr. 902/7: “...në bazë të vëndimit të dhënë me datën 17 ...
Full story
image

LILIÇKA

LILIÇKA          ( Në vend te nje letre )     Një tym duhani shqeu ajrin. Dhoma është një kapitull i ferrit të Kruçjonçit. Kujtohu – pikërisht në këtë dritare  për herë të parë përkëdhelja i ...
Full story
image

Në tetëdhjetepesëvjetorin e lindjes

Në tetëdhjetepesëvjetorin e lindjes Homazh për tim vëlla Reshat Kripa Im vëlla, Besnik Kripa, lindi më 9 korrik 1933 në Vlorë. Shkollën 7 vjeçare e kreu në qytetin ...
Full story
image

FJALIMI “SHQIPTARËT E TË DREJTAT E TYNE” NË KONFERENCEN E PAQËS

         AT GJERGJ FISHTA O.F.M.   PARIS 20 QERSHOR 1919                               Zotnij,             Ç’ me kohë të Luftës turko – ballkanike e tektej zemrat e Shqiptarëve kanë pikue ...
Full story
image

DEKLARATA E PËRGJITHSHME MBI TË DREJTAT E NJERIUT

Më 10 dhjetor të vitit 1948, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara nxori dhe shpalli Deklaratën e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut, tekstin ...
Full story
image

Lidhja Shqiptare e Prizrenit – Arkitektja që projektoi Mbrojtjen, Pavarësinë dhe Bashkimin Kombëtar

Lidhja  Shqiptare e Prizrenit – Arkitektja që projektoi Mbrojtjen, Pavarësinë dhe Bashkimin Kombëtar Nga Skënder Sadri KAPITI   Kjo  ngjarje madhore, si më e rëndësishme për shqiptarët duhej të kujtohej ...
Full story
image

Në “Ditën Kombëtare të Jetimëve”

Në “Ditën Kombëtare të Jetimëve”: NDERIM PËR PERSA GRABOVËN, E CILA ISHTE NJË NËNË E DYTË, PËR JETIMËT SHQIPTARË… Nga: Prof. Murat Gecaj          publicist e studiues 1. Siç është e ...
Full story
image

Si vdiq në Durrës në qershor të 67 albanologu Francz Babinger

Si vdiq në Durrës në qershor të 67 albanologu Francz Babinger   Gëzim Llojdia 1. Ishte një ndër albanologët më në zë .15 janar 1891, kohë lindja e albanologut ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1