Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | FJALA | Ylli Brekofca talenti që i mungon Atdheut

Ylli Brekofca talenti që i mungon Atdheut

Font size: Decrease font Enlarge font
image Ylli Brekofca talenti që i mungon Atdheut

Ylli Brekofca talenti që i mungon Atdheut

 

Ylli Brekofca është një këngëtar dhe muzikant me emër në fizarmonikë që ka kaluar 64 vitet e para të jetës së tij në qytetin e Tiranës. Ylli mësoi të luante harmonikën kur ishte 15. Ai u rrit nën komunizmin  e asaj kohe dhe ndalimin total të muzikës perëndimore, por Ylli u kushtua thellë në muzikën popullore, si dhe muzikën e valleve të Amerikës Latine. Muzika tradicionale shqiptare është një përzierje e pazakontë e stileve të Ballkanit dhe Lindjes së Mesme. Një muzikant shumë i talentuar, Ylli e plotësoi kohën e tij të gjatë të ditës me punën e fundjavës si një argëtues.

Ylli emigroi në Maine në 2016, duke sjellë me vete dorëshkrime të më shumë se 400 këngëve popullore shqiptare që ai kishte mbledhur dhe shkruar gjatë katër dekadave. Zhvendosja e tij në Portland dhe komuniteti i ndryshëm etnik shënon një epokë të re në odisenë e tij muzikore. Ai hyn si anëtar i grupit Bondeko, duke bashkëpunuar me muzikantë të traditave të ndryshme, kongoleze, franceze dhe muzika tradicionale amerikane. Gjithashtu, ai gjen raste për t'u lidhur me muzikantë të tjerë nga Ballkani.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1