Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | FJALA | Loja me sigurimin shqiptar të komunizmit

Loja me sigurimin shqiptar të komunizmit

Font size: Decrease font Enlarge font
image Loja me sigurimin shqiptar të komunizmit

 

Loja me sigurimin shqiptar të komunizmit

Fjala e Lirë

Fotot që sjell Joe Mazza në BraveLux dhe një tekst i shkurtër për një shfaqje teatrale në SHBA, duket që nga titulli intrigues “Disa e duan atë të kuqe” se na shpie në kohën e sigurimit, atij sigurimi që në të gjithë botën tashmë njihet si sigurimi shqiptar. Dhe artikulli thotë qartë: “Nuk ka nevojë të jesh një ekspert në Shqipërinë komuniste për të kuptuar të gjitha mavijosjet e sigurimit shqiptar.” Ky shkrim i shpejtë shkon si pista e preferuar e valleve të 80-të ... nëse pista e valleve e preferuar e 80-të përfshin spiunazhin dhe mustaqet. Është viti 1985, dhe "Lule të detit" (Jessica Saxvik, Christina Casano dhe Sara Jean McCarthy) janë të hidhura në një anije lundrimi kur një stuhi i shpie padashje në brigjet e Shqipërisë komuniste. Për të shpëtuar nga arrestimi i Sigurimit, policisë sekrete shqiptare, Lule duhet të maskohen si shërbëtorë në shtëpinë e një shqiptari që ka disa surpriza të veta (Derik Marcussen). Ndërsa më shumë mysafirë - një oficer Sigurimi që gjuante për bandën (Tony Kaehny), ndihmësin e tij (Stephen McClure), një VIP i pikëlluar që ka sekretet e veta (Elaine Small), shërbëtorja e saj dhe Julia Stemper kapiten i pafat ushtarak (Bryan Breau) - mbërrijnë, dhe sjellin intrigat romantike, ndërpersonale dhe politike që grumbullohen, duke hedhur plazhin e qetë e të vogël në kaos. Deri në fund lajmi vjen nga "Blloku" (dorëzuar nga Bill Daniel) që ndryshon gjithçka - jo vetëm për mysafirët, por për të gjithë Shqipërinë. A do të shpëtojnë Lulet e Detit? A do të zbulojmë identitetin e udhëheqësit misterioz subversiv të njohur vetëm si "Rabbit Rascally"? A preferoni libra politike apo libra seksi? Këto pyetje dhe më shumë janë përgjigjur deri në kohën kur të gjitha fishekzjarret kanë mbaruar. Por në memorje mbesin më shumë se të gjitha kostumet e sigurimi shqiptar, tashmë në një lojë tetrore në SHBA, ndërsa në Shqipëri nuk ka kohë për të tilla, pasi ka lojëra të tjera që i luan vetëm politika.

 

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
1.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1