Fatmir Terziu

Keq

KeqAstrit Lulushi.E keqja gjithmonë ka ekzistuar dhe është shumës. Nuk është nevoja të merret si shembull Satani, për të thënë se ka vetëm një. Shiko
Full story

Diference

QAZIM D. SHEHU Lulja mbi shkëmbin e egër, Frymon nën qiell të gjelbër, E ngre kokën fare pak, Në valë të afshit vetanak. Në palcë të gurit kur i hodhi Rrënjët, ...
Full story

Lotët e Zonjës Ollga

              Lotët e Zonjës Ollga                               ( ...
Full story

"Galaktike"?!

                    Galaktike Nga Fatmir Terziu   Mbrapsht. Kthej gjithshka në krye. Bashkohet lumi,                      lumi tjerr liqenin, derisa ne jemi të dy bashkë në retinën e shkruar përsëri aty ku ...
Full story

DITARI I NJË TË PANJOHURI

  Nga: Ryzhdi Baloku   II. Pasi që ushtria, policia dhe paramilitarët serbë na bombarduan tërë natën, posa zbardhi dita u detyruam ta braktisim shtëpinë e të ...
Full story
image

“Agjentët e Perandorisë” flasin edhe mes heshtjes

“Agjentët e Perandorisë” flasin edhe mes heshtjes Dr Fatmir Terziu Libri “Agjentët e Perandorisë” (Agents of Empire), sipas autorit të këtij studimi shumëdimensional, së shpejti do të ...
Full story

Më kanë zënë "ethet" e gushtit

        Cikël me poeziNga  Përparim  Hysi 1.Le të thonëLe të thonë, çfarë të thonëTë dalë, ku të dalëKush  dashuronMua nuk më tall.Nuk pyes hiç ...
Full story

Anatemë

                        Anatemë Nga Fatmir Terziu   Petale flatrime verbale pluskojnë dukatshëm “sibernetikën”, blogjet, rrjetet sociale. Hibridizime gjuhe.   Hibridët janë të mërzitshëm në rrethin e shartesës së tyre ata flasin mes pozave në ...
Full story

FORMË PATKOI MBI RRASË…

QAZIM  D.SHEHU FORMË PATKOI MBI RRASË… Nëpër shkëmbinj shkrofëtijnë legjendat e shpikura  kujtime kuajsh që i mbajtën në revan buzë honeve thyen gjunjët dhe jelet ujëvara  i panë. Trofëllima e luftrave ...
Full story

NË KUJTESË DHE NË TOKË

NË   KUJTESË   DHE   NË  TOKË                                                                                     tregim                           O. N., u ul nga ajri, në ishullin pronë e tij. Eci më këmbë nëpër ca rrugëza të mbuluara nga bari, kur befas, pranë një ...
Full story

ROMANZA

      I   Në shtatëmbëdhjetë vjeç s’mundet të jenë seriozë. - Një natë, në djall birrat dhe limonada dhe dritat e shkëlqyera të kafeneve të zhurmshme! - shko të shëtisësh nën ...
Full story

Vranari lë pas “buzëmbrëmjen” e narrativit...

Dr.Fatmir Terziu   Vranari lë pas “buzëmbrëmjen” e narrativit...        (“Loja e Mëkatit” një roman me stilin e Xhejms Xhois)   Vranari  paraqitet me “Loja e Mëkatit” një roman ...
Full story

Pasqyra e thyer

Pasqyra e thyer (Të fshehtat e një ekspozite)   Të pikturosh do të thotë të punosh, - këtë postulat piktori ynë, Anastas Kostandini, e ka kuptuar në mënyrë ...
Full story

Thjeshtim

ThjeshtimAstrit LulushiPse i ndërlikon gjërat, kur thjeshtësia nënkupton qartësi, bukuri, pastërti? Ata që nuk e kanë këtë aftësi sugjerojnë se thjeshtimi është deficit nuancash; e ...
Full story
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1