Fatmir Terziu

Në gjurmët e miniaturave artistike të shkrimtarit të talentuar Idajet Jahaj

Prof.dr. Eshref Ymeri                 Para pak ditësh më ra në dorë një vepër artistike e shkrimtarit vlonjat Idajet Jahaj që ma dërgoi me
Full story

Pikturalizmi Jonian si qasje ‘parfume’ e artit të fjalës

Pikturalizmi Jonian si qasje ‘parfume’ e artit të fjalës Nga Fatmir Terziu   Karakteristikat e Artit Jonian i gjejmë në esenë e hershme të ...
Full story

Kur ‘kartonizohej’ shpirti poetik

Kur ‘kartonizohej’ shpirti poetik Nga Fatmir Terziu   Nuk ishte gjeografikisht i qartë. Nuk ishte as gjeografia e mitit, as Çaoshi - Kaosi (gjer. Chaos) ...
Full story

Brenda Dosjes së Bekuar të Shqipes

Faruk Myrtaj Brenda Dosjes së Bekuar të Shqipes   Jup Kastratin nuk e takova kurrë. Nuk ndodhi t’i lexoja gjë prej punëve ...
Full story

ZVOGËLIMI I ATDHEUT

ZVOGËLIMI I ATDHEUT  (ESE ) PIRRO LOLI Një thirrje përsëritet herë pas here, një thirrje nga atdheu, kot më së koti, të kthehet inteligjenca,  specialistët, të rinjtë, biznesmenët....., ...
Full story
image

UTOPIA, SHPIRTI I POEZISË

          Nuk e besoj se ata që merren me letërsi e kulturë tek ne kanë dijeni për  tre talente të spikatura, në emigracionin tonë në ...
Full story

Brenda errësirës ka dritë

Brenda errësirës ka dritë Nga Fatmir Terziu   Brenda një bote poetike natyrisht është mjaft lehtë të dallosh edhe ato botë, apo më saktë ato ...
Full story

Kur i verbëri sheh elefantin

Kur i verbëri sheh elefantin Nga Fatmir Terziu     Jo pak herë gjuha e një vepre letrare duket përcaktuesja e ngjarjeve, fenomeneve, hapësirave, gjeografive dhe vetë personazheve. Në ...
Full story
image

Miti si pjesë e arkitekturës letrare joniane

Miti si pjesë e arkitekturës letrare joniane   E gjithë letërsia botërore ngashërohet nga miti dhe ndërton labirinthe e rikthehet tek miti. Mes kësaj aksiome të shkruar ...
Full story
image

Tigri

  Tigri -tregim- (Mbështetur në një rrëfim të mikut tim Sadulla Zendeli Daja) Shkruar nga Viron Kona            -Tigër e quanin. S`e kishte askush një ...
Full story
image

Bajagi baladë (8)

Bajagi baladë (8) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.)   ...
Full story
image

Deti - postulat filozofik i poetit të privuar nga liria e metaforave “Fundo” dhe “Jashtë eklipsit” - Agim Mato

Deti - postulat filozofik i poetit të privuar nga liria e metaforave “Fundo” dhe “Jashtë eklipsit” - Agim Mato Dr. Zejnepe Alili REXHEPI ...
Full story

Mbi botën e ndjeshmërisë lirike “Anatomia e lotit” - Timo Mërkuri

Mbi botën e ndjeshmërisë lirike “Anatomia e lotit” - Timo Mërkuri   Nga Zejnepe A. Rexhepi   Në vend të hyrjes Si një rrëfimtar të ...
Full story

QYTETI I PIKËLLUAR I REXHEP SHAHUT

    (mbi  vëllimin "Qyteti i Lutjeve" të Rexhep Shahut, botuar në Tiranë, në Mars, 2014)   Një burrë i ashpër, me një fuqi të pazakontë, lindur e rritur ...
Full story

Imazhe poetike mbi kurora dafinash

Imazhe poetike mbi kurora dafinash “Mos e shiko fundin e detit” - Andrea Zarballa   Zejnepe A. Rexhepi   Poeti sarandiot, Andrea Zarballa dhe ...
Full story
image

Bajagi baladë (7)

Bajagi baladë (7) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.)   ...
Full story

Bajagi baladë (6)

Bajagi baladë (6) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.)   Nga ...
Full story

Bajagi baladë (5)

Bajagi baladë (5) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.)   Nga ...
Full story
image

Bajagi baladë (4)

Bajagi baladë (4) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.)   ...
Full story
image

Bajagi Baladë (3)

Bajagi Baladë (3) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.) Nga ...
Full story
image

Eklogë natyrore në diskursin e ndryshueshmërisë së Dabishevcit

Eklogë natyrore në diskursin e ndryshueshmërisë së Dabushevcit Nga Fatmir Terziu   Bajram Dabishevcin e konceptoj ndryshe. Ndryshe mes vargut, mes fjalës së tij të përzgjedhur ndryshe, ...
Full story
image

Bajagi baladë

Bajagi baladë (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.)   Nga ...
Full story
image

Bajagi Baladë (2)

Bajagi Baladë (2) (Unë do të ju sjell ngapak e përditë nga një të tillë ‘milet’ që ju të mos viheni në siklet.) Nga Fatmir ...
Full story
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1