Fatmir Terziu

Mend-afsh...

Mend-afsh...   Tregim nga Fatmir Terziu   Ajo ishte një ndodhi. Një ndodhi që më sillet vërdallë. Në fakt është sjellë në vëmendjen time, sa
Full story

Faktorët artistikë dhe ekstraartistikë në poezi

Faktorët artistikë dhe ekstraartistikë në poezi   Formulimi i një gjykimi kritik të drejtë për poezinë e autorit Sabit Rrustemi nuk është një punë kalimtare. ...
Full story
image

Lisat janë të ndryshëm...

Lisat  janë të ndryshëm... Nga cikli “Kur flasim për Artin Jonian”. Nga Timo Mërkuri 1-Miq e shokë, apo dhe lexues të ndryshëm, shpesh më kanë bërë një pyetje, ...
Full story
image

Drita natyrisht

Drita natyrisht     Prelud   Në mes të heshtjes së pazakonshme, këtu ulur në tavolinën e vogël po ju shkruaj. Ndërrimi ishte patjetër i ...
Full story

Amaneti

Kishin vite larguar nga vendlindja. Ata ishin tre shokë qysh nga fëmijërija. U rritën, kryen arsimin e mesëm ,,,secili në profilin e vetë, sipas mundësive ...
Full story

Mesorja e vlerave të energjisë dhe marrëdhëniet gjinore një diskurs më vete

Mesorja e vlerave të energjisë dhe marrëdhëniet gjinore një diskurs më vete Fatmir Terziu   Hyrje   Zejnepe Alili Rexhepi është një nga zërat e ...
Full story

Qershitë, krimbat dhe peshkatari

Qershitë, krimbat  dhe peshkatari Tregim nga Fatmir Terziu   Ai zvaritej e zvaritej. Muskulohej e shtriqej. Nxirte herë gungënyjen e vockël të së majtës e ...
Full story
image

Profesor Jup Kastrati figura madhore e shkencës gjuhësore shqiptare!

Profesor Jup Kastrati figura madhore e shkencës gjuhësore shqiptare! Fatmir Terziu   Shkodra dukej si një tepsi e tejdukshme, e përthyer mbi “Byrektoren” e qytetit, ...
Full story

Deti - postulat filozofik i poetit të privuar nga liria e metaforave

Dr. Zejnepe Alili - Rexhepi Deti - postulat filozofik i poetit të privuar nga liria e metaforave (“Fundo” dhe “Jashtë eklipsit” - Agim ...
Full story

MANUSHAQJA

MANUSHAQJA Tregim nga Fatmir Terziu   - Mami, mam…, mamkë, të keqen mamkë, pse më quajte me emrin e kësaj luleje? Mami, ma… më dëgjon? ...
Full story
image

Vdekja e qenushit

Vdekja e qenushit ... ose ikja me(Nder) qytetës!   (Tregim nga Fatmir Terziu)   Iku. Iku dhe qenushi... Iku për tu larguar. U largua si ...
Full story
image

FËMIJË PREJ LETRE

FËMIJË PREJ LETRE Tregim nga Fatmir Terziu 1. Katër zarfat e fundit i la në tryezën e vogël tek e cila shpesh herë ajo mban atë çentron e ...
Full story

Vërtet mungonin përkthyesit?

Vërtet mungonin përkthyesit? Seleksionimi ‘soc-realist’ që aneksoi krijimtarinë angleze Fatmir Terziu Proza dhe poezia angleze çuditërisht ka qenë shumë pak e njohur në mjediset letrare shqiptare. Parë ...
Full story

Gërhama e fortë e Nures

Gërhama e fortë e Nures Fatmir Terziu   Ndërsa akrepat ndërronin vendet me njëri-tjetrin, gërhama e fortë e Nures, që përzihej me atë zhurmë të orës me ...
Full story

“Poem” tradita dhe talenti i përkushtimit

“Poem” tradita dhe talenti i përkushtimit Nga Fatmir Terziu   Është fjala ‘Poemë’ që të bën të mendohesh thellë. Teksa e sheh këtë fjalë të emërtojë një nga ...
Full story

S H Y T A

   Nga ROZI THEOHARI, Boston   Dimri i ashpër northistian, i dëgjuar për të ftohtit, dëborën e shumtë dhe tufanet paniksjellëse, shpesh i mbledh shqiptarët e ...
Full story

‘Ngastra’ dhe ‘argati’ i kopshtit letrar për fëmijë

‘Ngastra’ dhe ‘argati’ i kopshtit letrar për fëmijë Nga Fatmir Terziu   Cilësia e letërsisë për fëmijë?! Qasja e saj me këmbë në tokë, në ...
Full story

Aji çaj që pitë, çfarë çaji ishte?

                                                       -tregim-                                                  Shkruar nga Viron Kona   Jeta e solli që, kur do të nisej një ansambël artistik i qytetit për ...
Full story
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1