Fatmir Terziu

Shtegtimi

Hazir    Mehmeti tregim                                                                   Shtegtimi                Nën pikat e ftohta të shiut vjeshtak, mbi krahët e bardhë të avionit, shpërthyen shtëllunga reshë drejt qiellit të kaltër.
Full story

Masakra e Tivarit

Masakra e Tivarit   Tregim nga Gani Mehmetaj   - I sheh këto kodra të zhveshura? Me pyeta papritmas fqinji im Tali derisa po ktheheshim nga Ulqini duke kaluar nëpër ...
Full story
image

Metafora e karikaturës së Fadil Tagës

Metafora e karikaturës së Fadil Tagës Nga Fatmir Terziu   Në vend të hyrjes Një grup punimesh arti, mes tyre mjaft karikatura, të dorës së ...
Full story

Milingonat

Milingonat Nga Fatmir Terziu   Jam i shqetësuar, - foli me vete djaloshi, që kishte ardhur i fundit në ...
Full story

Letërsi post – totalitare apo vetë – rekomandim ende post-totalitar

Letërsi post – totalitare apo vetë – rekomandim ende post-totalitar F. Terziu   Letërsia postmoderne dhe krijimtaria e pasviteve 90-të kanë qenë shpesh të ...
Full story

“YLLI” NË LITAR

Agim  Shehu “YLLI”  NË  LITAR            Universiteti më me famë i Vjenës në hyrje të tij çdo 50 vjet var me radhë fotografinë e një studenti të ...
Full story
image

Si kërkonte Enver Hoxha të ‘shpëlahej’ në Britani të Madhe?

Si kërkonte Enver Hoxha të ‘shpëlahej’ në Britani të Madhe? “Curtains Calls” flet edhe pos arkivave britanike Nga Fatmir Terziu   Në vend të hyrjes ...
Full story

Risku dhe rrokada

Risku dhe rrokada Fatmir Terziu   Atë vit risku u kthye. Dhe risku ishte punë numrash. U shënua me laps e me vulë që të ...
Full story

Kur citohej emri i Ahmed Elbasanit nga BBC

Kur citohej emri i Ahmed Elbasanit nga BBC Nga Fatmir Terziu   BBC ka transmetuar një emision special për Shqipërinë e viteve 30 në një ...
Full story

Universi Prozaik i Kadaresë mes Mitit dhe Veshjes

Universi Prozaik i Kadaresë mes Mitit dhe Veshjes Nga Fatmir Terziu   Ismail Kadare, tashmë njëri nga shkrimtarët më në zë të letërsisë evropiane ...
Full story

Nota jete mbi tastierë

Nota jete mbi tastierë   Fatmir Terziu një ndalesë tek vepra e figura e Akil Kocit   Aty fshihet një botë e tërë muzikore. Një ...
Full story
image

Ambient festin në Queens Arms

Si sot e 138 vjet më parë në zonën e Jorkshires emri i Kosovës do të duartrokitej nga gara e kuajve, ku një kal i ...
Full story

MAGJIA E BJESHKËVE TË MARTINAJVE

  Martinajt e sotëm janë një ndër banimet më të vjetra iliro-shqiptare në pjesën veriore të Alpeve Shqiptare. Kjo falë resurseve natyrore që Zoti u ka ...
Full story
image

Ndëshkimi i Krimesë dhe “Revolucioni” Ukrainas

Ndëshkimi i Krimesë dhe “Revolucioni” Ukrainas   Kryengritja në Kiev ka arritur me sa duket përfundimin e saj. Presidenti Viktor Janukoviç dhe opozita arritën një marrëveshje ...
Full story

Pakt me të hënën

Istref  Haxhillari Pakt me të hënën Zilja e telefonit i dha fund ëndrrës absurde me të vdekur që s’bënin tjetër veçse lëviznin gishtin e mesit dhe qeshnin ...
Full story
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1