Fatmir Terziu

image

Kosova: miti i Besës së Re, si një argument në memorjen kulturore

Kosova: miti i Besës së Re, si një argument në memorjen kulturore Nga Fatmir Terziu   Formimi i Kosova: miti i Besës së Re ose
Full story
image

Kufi kuptimit të plotë, pos shfaqjes së të mundshmit

Kufi kuptimit të plotë, pos shfaqjes së të mundshmit   Në vend të hyrjes   Psikeja e autores nga Vitija e Prishtinës, Edona Haliti, ruan ...
Full story

Unikale

Pjesa 4 Thuajse gjithë natën e shtunë e kaluam zgjuar. Çuditërisht nuk ndieja lodhje, edhe pse nuk e kisha marrë veten akoma nga sezoni i provimeve. ...
Full story

Njohja me “Kojrrillat”…, sa për fillim!

Njohja me “Kojrrillat”…, sa për fillim! Të shkruash, qoftë edhe vetëm ca fjalë mbi artin krijues të Fatmir Terziut, nuk është fare e ...
Full story
image

Ministri Buja në Londër takon homologë botërorë

    Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Ramë Buja, me ftesë të sekretarit të Shtetit për Arsim në Britaninë e Madhe, z. Michael Gove, dhe ...
Full story
image

Poezia e Jusuf Gërvallës një vlerë kombëtare

  Fatmir Terziu   Abstrakt Poezia e Jusuf Gërvallës është një objekt unik i fakultetit të gjuhës njerëzore, me tipar të saj përcaktimin për të qenë ...
Full story

Puhiza ‘poetike’ e artit poetik të Agim Matos

Nga Fatmir Terziu   Aspektet e simetrisë në poezi nga mjaft studiues janë marrë për të përfaqësuar tensionin poetik. Në kuadër të procesit kompozicional mes ...
Full story
image

SHQIPTARËT JANË NJË NË TROJET E VETA

                                           Nga Frank Shkreli   "Prej brigjeve gjëmuese të Euksinit e deri në borën e amshueshme të Alpeve Julie; prej brigjeve bubulluese të Ekrakeraunve e deri ndër ...
Full story
image

DIALOG ME NJE ROMANCIER

        ese nga Roland Gjoza Trinomi; shkrimtari, botuesi, tregu. Po ia nis dialogut me nje romancier.   - S'di c'po ndodh, po gjendja eshte ca alarmante. Ju ...
Full story
image

KAPËRCIMI I TË VDEKURVE

                                                         Ese                                                                Poetët dhe artistët e mëdhenj mbeten të tillë sidomos pas vdekjes. Dhe pas vdekjes ata, pa e ditur,  lindin, shumëfishohen duke e ...
Full story
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1